Ακόμα και στις μπανανίες της Λατινικής Αμερικής οι κυβερνήσεις δεν παραδίνονται αλλά πέφτουν με πραξικοπήματα.. Στην Ευρώπη υπάρχει μια χώρα, φωτοδότης της Δημοκρατίας και του πολιτισμού και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου μια εκλεγμένη κυβέρνηση παραδίνεται στις πιέσεις της διαπλοκής χωρίς ούτε καν ένα βελούδινο πραξικοπηματάκι, έτσι για τα προσχήματα..

iponomosΌσο και αν ψάχνουν οι μη εντεταλμένοι πολιτικοί αναλυτές, όσο και να αναρωτιέται η κοινή λογική, σοβαρό επιχείρημα για να προσφύγει κάποιος στις πρόωρες εκλογές στα μισά της τετραετίας του, με απόλυτη πλειοψηφία έστω και των 151 και όταν είναι απολύτως βέβαιο ότι θα χάσει, δεν υπάρχει.. Ούτε και υπάρχει παρόμοιο παγκόσμιο προηγούμενο.. Θα ζητήσει λέει ο Καραμανλής βοήθεια για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου.. Αφού εξάντλησε όλα τα ..τηλεφωνήματα που δικαιούνταν από το «παιχνίδι» στον διαπλεκόμενο «φίλο» τον Σουφλιά ο οποίος τον συμβούλευσε ότι είναι καλύτερα να ..χάσει τώρα παρά τον Μάρτιο..(!)  θα προσφύγει στο ..πενήντα-πενήντα ζητώντας συναίνεση από τον Γιωργάκη.. Επειδή όμως είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτός θα του ρίξει ένα φτύσιμο και πολύ καλά θα κάνει, τότε θα προσφύγει στη βοήθεια του ..κοινού, δηλαδή στις πρόωρες εκλογές για να λύσουν τα προβλήματα αυτής της πολύπαθης και κατακαμένης χώρας οι ..κάλπες.. Αλήθεια, υπάρχει πιο αστείο και κραυγαλέο σενάριο παράδοσης; Ούτε σεναριογράφος ξεπεσμένης μεξικάνικης τηλεοπτικής σαπουνόπερας δεν θα τόγραφε..

Αλλά ο καθημερινός τραγέλαφος είναι συνηθισμένος σε αυτή τη χώρα όπου η μόνη σοβαρή συνιστώσα της έχει καταντήσει πλέον να είναι η διαπλοκή της.. Και η διαπλοκή τώρα βλέπει την μεγάλη ευκαιρία! Γιατί τώρα θεωρείται βέβαιο ότι κανένα κόμμα δεν θα συγκεντρώσει την αυτοδυναμία οπότε και η διαπλοκή θα πρωταγωνιστήσει για να ..σώσει τον τόπο επιβάλλοντας τις δικές της συναινέσεις.. Μέχρι τον Μάρτιο κανείς δεν ξέρει τι γίνεται..

Μόνο που τώρα τα πράγματα ενδέχεται να μην εξελιχθούν όπως ακριβώς τα επιθυμεί η διαπλοκή.. Γιατί κανείς δεν συγχωρεί τους ανίκανους και κυρίως τους παραδομένους.. Ακόμα και οι δικοί του, που κατέφυγαν στις ευρωεκλογές στις παραλίες για να μην τον μαυρίσουν, τώρα θα σπεύσουν να τον μαυρίσουν δαγκωτά.. Γιατί δεν απογοητεύτηκαν μόνο βαθιά, αλλά δεν έχουν πια τίποτα να περιμένουν.. Και τότε η διαπλοκή θα τρίβει τα μάτια της που θα δει τον Γιωργάκη αυτοδύναμο.. Η τραγωδία φυσικά για τον τόπο δεν είναι που παραδίνεται ο Καραμανλής στην διαπλοκή. Δεν είναι αυτό το κακό.. Άλλωστε ήταν επόμενο από έναν αρχηγό και μια κυβέρνηση που έκαναν οτιδήποτε ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να αποδείξουν το πόσο ανίκανοι είναι. Ουδείς θα εκπλαγεί να τους δει να κάνουν και το απονενοημένο διάβημα της παράδοσης..  Η τραγωδία για τον τόπο είναι που παραδίνεται στη διαπλοκή μια εκλεγμένη κυβέρνηση, μια οποιαδήποτε κυβέρνηση.. Κανείς δεν το περίμενε ότι η Δημοκρατία μας θα καταντούσε έτσι στις αρχές της τρίτης χιλιετίας της, να παραδίνονται εκλεγμένες κυβερνήσεις, χωρίς ούτε καν ένα πραξικοπηματάκι, χωρίς ούτε καν μια «τουφεκιά», έτσι για τα προσχήματα και την τιμή των όπλων..

Λεπτομέρειες ΕΔΩ