Γενικός αναβρασμός επαναξιολόγησης των όλων των αξιών στη χώρα.. Μετά την επαναξιολόγηση της αξίας της «δημόσιας τάξης» σε «προστασία του πολίτη» τα Εξάρχεια θυμίζουν πλέον κατεχόμενη περιοχή από ..προστάτες μπάτσους..  Χθες, για πρώτη φορά, έγιναν και συλλήψεις συγγραφέων. Συγκεκριμένα συνελήφθη σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου, όπου συμμετείχε και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, ο συγγραφέας Δημήτρης Παπαχρήστος, η γνωστή «φωνή» του Πολυτεχνείου, επειδή διαμαρτυρήθηκε την ώρα που οι μπάτσοι εισέβαλαν στο χώρο της παρουσίασης για να ..προστατέψουν εκτός από τους πολίτες και τη λογοτεχνία..  Ως γνωστόν, στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης των αξιών, στη δεύτερη «φωνή» του πολυτεχνείου στη Μαρία Δαμανάκη, είχε ήδη προταθεί το υπουργείο ..Δημόσιας Τάξης ενώ στη Γκερέκου το πολιτισμού..(!).. Και όλα αυτά κάτω από την εκκωφαντική σιωπή των καναλιών και της δημοσιογραφίας της διαπλοκής. Αν τέτοιες συλλήψεις είχαν γίνει μόλις πριν λίγο καιρό, επί εποχής ..βαρβαρότητας, ε, τότε, δεν θα είχε βγει η Τρέμη και ο Καψής στο δρόμο με τα Καλάσνικοφ;

Δημήτρης Παπαχρήστος

Δημήτρης Παπαχρήστος

Αλλά δεν είναι μόνο οι επαναξιολογήσεις των αξιών του πολυτεχνείου, της προστασίας, του πολιτισμού.. Και στην οικονομία η απογραφή έχει μετονομαστεί σε καταγραφή.. Το 2004 όταν ανέλαβε την κυβέρνηση η .. «βαρβαρότητα» έκανε απογραφή και παρουσίασε την Ελλάδα στην Ευρώπη ως την πλέον αναξιόπιστη και ψεύτρα χώρα που δίνει χαλκευμένα στατιστικά στοιχεία. Ακολούθησε ο καταιγισμός της αγανακτισμένης δημοσιογραφίας της διαπλοκής που παρουσίασε την απογραφή ως εθνική μειοδοσία.. Το 2009 ο «σοσιαλισμός» αναλαμβάνει τη κυβέρνηση, κάνει «καταγραφή» και παρουσιάζει την Ελλάδα στην Ευρώπη ως την πλέον αναξιόπιστη και ψεύτρα χώρα που δίνει χαλκευμένα στατιστικά στοιχεία. Ακολουθεί η δημοσιογραφία της διαπλοκής που εγκρίνει και επαυξάνει και συμπαραστέκεται ολόψυχα στην αγωνία του Παπακωνσταντίνου..

Τέλος πάντων.. Το γεγονός είναι ότι στα επικοινωνιακά σκίζει η κυβέρνηση και έτσι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι και εμείς οι πολίτες.. Ήδη τα κανάλια θεωρούν θετική την εικόνα της.. Μαθαίνω δε, ότι στο εξής οι συλλήψεις συγγραφέων θα γίνονται και με αυτοκίνητα πολύ μικρού κυβισμού και ή δυνατόν υβριδικά για να προστατεύεται και το περιβάλλον.. Γυρίζουμε σελίδα λοιπόν και όλα θα επαναξιολογηθούν καταλλήλως.. Ας περιμένουμε να δούμε.. Έχουμε την τύχη πλέον ως πολίτες να μας κυβερνά μια «κυβέρνηση αντεξουσιαστών»(!) όπως η ίδια αυτομετονομάστηκε.. Ένα μόνο πρόβλημα έχουμε. Ότι τα πράγματα διαφαίνονται τόσο θλιβερά και τραγικά που ούτε να γελάσουμε δεν μπορούμε..

ΥΓ. Περισσότερα για το ζήτημα της επαναξιολόγησης όλων των αξιών ΕΔΩ

Advertisements