επιστολή εκπαιδευτικού προς την κα Α. Διαμαντοπούλου

«…Προφανώς γνωρίζετε κα Διαμαντοπούλου ότι ως χώρα, διαθέτουμε τη μεγαλύτερη αναλογία εκπαιδευτικών-μαθητών στην Ευρώπη, αλλά χάνονται χιλιάδες ώρες μαθημάτων λόγω έλλειψης ..εκπαιδευτικών(!) Ήδη βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα της σχολικής χρονιάς και τα «κενά» στα σχολεία δεν έχουν καλυφθεί..

Γνωρίζετε κα Διαμαντοπούλου ότι ο κύριος υπεύθυνος γι αυτήν την κατάσταση είναι ο κομματισμός και ορισμένοι αδίστακτοι συνδικαλιστές που λυμαίνονται την εκπαίδευση της χώρας, έχουν αποσαρθρώσει και ξεφτιλίσει κάθε διαδικασία και αποτελούν την ντροπή των εργαζομένων και της παιδείας μας. Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι η περιβόητη «μοριοδότηση» αξιολογεί ως ικανότερο εκπαιδευτικό αυτόν που έχει τα περισσότερα ..παιδιά (!) τελικά αυτοί που διορίζουν στην κυριολεξία τους «ημέτερους» σε θέσεις Συμβούλων, Διευθυντών Γραφείων και Σχολείων, είναι οι κομματικοί και συνδικαλιστικοί επιβήτορες της παιδείας μας.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κυρία που διορίστηκε Διευθύντρια εκπαίδευσης στο νομό Τρικάλων ενώ δεν έχει περάσει ποτέ από τη θέση του Διευθυντή σχολικής μονάδας και δεν έχει ολοκληρώσει ούτε καν ένα μεταπτυχιακό! Ο εκπαιδευτικός κόσμος του νομού είναι εξοργισμένος με την προκλητική συμπεριφορά της που μάλιστα έφτασε στο σημείο να απασχολεί και τον δικηγόρο(!) γιό της ως ωρομίσθιο καθηγητή για να μαζέψει μόρια το παιδί και έτσι να διοριστεί γρηγορότερα και σε βάρος άλλων φυσικά..

Γνωρίζετε κα Διαμαντοπούλου ότι βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη μια τεράστια ρουσφετολογική βιομηχανία πλασματικών «κενών» ιδιαίτερα στους ακριτικούς νομούς υψηλής μοριοδότησης όπου οι «ημέτεροι» μαζεύουν μόρια για να τοποθετηθούν τελικά με αδιαφανείς αποσπάσεις σε περιοχές ή υπηρεσίες της αρεσκείας τους. Αδίστακτοι συνδικαλιστές, βουλευτές, (όχι μόνο του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος), τοπικοί παράγοντες, Διευθυντές εκπαίδευσης, παπάδες και Δεσποτάδες, όλοι συνεργάζονται και αλληλοεξυπηρετούνται καταλλήλως μετατρέποντας τα «κενά» σε ανοιχτή πληγή της παιδείας μας. Οι λίστες με τα ονόματα των αποσπασμένων άλλαξαν μέσα σε 24 ώρες δύο και τρεις φορές, πριν μπουν οι τελικές υπογραφές. Εκπαιδευτικοί, «μπαινοβγαίναν» στη λίστα και ολόκληρες οικογένειες (αδέρφια, ξαδέρφια..) υπηρετούν στην ίδια Διεύθυνση! Συνδικαλιστές «εξυπηρετούν»  καθηγητές ώστε να απομακρυνθούν από τις αίθουσες διδασκαλίας και να αποσπαστούν σε διάφορες ..υπηρεσίες κάνοντας χρέη διοικητικών υπαλλήλων! Όλοι αυτοί φαίνεται να εργάζονται σε σχολεία, ακόμη και σε δυσπρόσιτες περιοχές, ενώ στην πραγματικότητα είναι τοποθετημένοι σε Διευθύνσεις και  Γραφεία εκπαίδευσης, στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, σε γραφεία κομμάτων, ακόμη και στην εκκλησία! Εκπαιδευτικοί, «πνευματικά» παιδιά αρχιερέων, είναι αποσπασμένοι σε γραφεία μητροπόλεων, ενώ πολλοί άλλοι «διδάσκουν» δίπλα σε βουλευτές..

Πώς να μην έχει «κενά» αυτή η παιδεία κα Διαμαντοπούλου; Τα γνωρίζετε και εσείς αυτά τα «κενά» αλλά πολύ περισσότερο εμείς, οι εναπομείναντες εκπαιδευτικοί.. Πρόκειται για τα «κενά» στο ήθος και στις συνειδήσεις των υπευθύνων της παιδείας μας κα Διαμαντοπούλου…»

Ευχαριστώ το φίλο εκπαιδευτικό που μου έστειλε την επιστολή του.. Δεν τη δημοσίευσα ολόκληρη για ευνόητους λόγους.. Αν θέλουν να γράψουν και άλλοι ευχαρίστως..