Λέω για τους εντεταλμένους της διαπλεκόμενης δημοσιογραφίας, οι οποίοι ομού με τα αφεντικά τους, μοιράζονται τις ευθύνες με την εκάστοτε πολιτική εξουσία για την κατάντια της χώρας. Τα ονόματα είναι γνωστά. Ένα τρισάθλιο δείγμα αποτελούν όλοι αυτοί ανεξαιρέτως που καθημερινά προσποιούνται τους «δημοσιογράφους»-σχολιαστές στα τηλεοπτικά παράθυρα. Είναι σχεδόν οι ίδιοι τα τελευταία 10 χρόνια και ευθύνονται πρωτίστως αυτοί γιατί όταν τα golden boys και τα λαμόγια του «εκσυγχρονισμού» καταλήστευαν συστηματικά τον τόπο και έκαναν πολιτική με δανεικά συσσωρεύοντας το χρέος, αυτοί σιωπούσαν εκκωφαντικά. Δεν ήξεραν.. και δεν έκαναν ρεπορτάζ για να μάθουν ως όφειλαν.. Γιατί όταν η προηγούμενη κυβέρνηση των ανικάνων αποπειράθηκε να επιβάλει έστω κάποια τεκμήρια για την φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοί είχαν επιδοθεί σε μια ανεύθυνη και χυδαία αντιπολίτευση εκτοξεύοντας μύδρους από τα τηλεοπτικά παράθυρα για «φοροεπιδρομή» που πίνει το αίμα του λαού.. Δεν ήξεραν.. για το έλλειμμα και δεν έκαναν ρεπορτάζ για να μάθουν ως όφειλαν..

Αλήθεια, ποιος αμφιβάλει ότι τα σημερινά πρωτοφανή στην ιστορία «μέτρα» με κανέναν τρόπο δεν θα μπορούσε να τα περάσει η προηγούμενη κυβέρνηση ακόμα και αν ήθελε; Τότε οι διαπλεκόμενοι «δημοσιογράφοι» κατηγορούσαν για «βαρβαρότητα» την «ήπια προσαρμογή» του μπουχέσα Καραμανλή, ενώ τώρα ζητούν από το «σοσιαλισμό» τα βάλει τη χώρα στην κλίνη του Προκρούστη δήθεν για να σωθεί. Τότε δεν έβλεπαν την πλήρη αποσάθρωση του κρατικού μηχανισμού και απαιτούσαν από πρωθυπουργούς και υπουργούς να γίνονται μπάτσοι και πυροσβέστες, ενώ τώρα για όλα φταίει μόνο ο κρατικός μηχανισμός που είναι ανίκανος να επιβάλει τις κυβερνητικές πολιτικές. Τότε, κατηγορούσαν την κυβέρνηση των ανικάνων για ενδοτισμό επειδή οι Βρυξέλλες ήθελαν να επιβάλουν την εξίσωση των ορίων ηλικίας των γυναικών με τους άντρες, ενώ τώρα, που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι καταλύεται η εθνική ανεξαρτησία, αποκαλούν περήφανη την κυβέρνηση που αγωνίζεται για να μην καταλυθεί η εθνική ανεξαρτησία εφαρμόζοντας από μόνη της αυτά που της ζητούν εκείνοι που καταλύουν την εθνική ανεξαρτησία..(!) Τότε ζητούσαν την κεφαλή της κυβέρνησης, τώρα ζητούν την συμπαράσταση και την συμπάθεια προς τους καταβεβλημένους και αξύριστους υπουργούς, (βλέπε new look Παπακων/νου) που υποφέρουν οι φουκαριάρηδες γιατί τους ..πιέζουν οι «αγορές».. Τώρα έφτασαν στο σημείο να προπαγανδίζουν ότι θα μας κόψουν και τα δύο πόδια, δηλαδή τον 14ο μισθό, ούτως ώστε να είμαστε ευτυχισμένοι που τελικά θα μας κόψουν μόνο το ένα.. Τώρα οι πάντες αναγνωρίζουν, εκτός από αυτούς, ότι τα διαβόητα μέτρα διορθώνουν μόνο το δημοσιονομικό έλλειμμα αλλά δεν αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση και βυθίζουν τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση και τον στασιμοπληθωρισμό… Και καλά δεν ξέρουν.. Αλλά γιατί δεν κάνουν ρεπορτάζ για να μάθουν ως οφείλουν;

Πότε λοιπόν θα πληρώσουν όλοι αυτοί οι εντεταλμένοι για την κατάντια της χώρας; Όλοι αυτοί που προσποιούνται ότι ελέγχουν την εξουσία και έχουν εξελιχθεί οι ίδιοι στην πιο ανεξέλεγκτη εξουσία του τόπου; Κι αν οι πολιτικοί «τιμωρούνται» όταν δεν εκλέγονται, αυτούς τους κυρίους, όχι μόνο ουδείς τους εκλέγει για να επηρεάζουν τις τύχες μας, συνήθως σε βάρος του τόπου όπως αποδεικνύεται, αλλά και αμείβονται κιόλας γιαυτό το σκοπό, παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα λειτουργούν ως μη εκλεγμένοι πολιτικοί του χειρίστου είδους που προσποιούνται τους δημοσιογράφους.. Είναι σοφή λοιπόν η διαπλοκή που οδήγησε στην παράδοση τον ανίκανο Καραμανλή. Η αλήθεια είναι ότι τα πιο αφόρητα μέτρα για το λαό μόνο ο πασοκισμός μπορεί να τα περάσει και αυτό γίνεται πάντα.. Τούτος ο λαός έχει γούστο τελικά. Προτιμά να υποφέρει περισσότερο αρκεί να του αρέσει επικοινωνιακά αυτός που τον πηδάει.. Ποιος είπε ότι δίνει μόνο «πλάτη»; Δίνει και «κώλο» και γιαυτό φροντίζουν οι διαπλεκόμενοι «δημοσιογράφοι» του..