Οι παρελάσεις πρέπει να καταργηθούν έτσι και αλλιώς. Αποτελούν το κορυφαίο θέαμα του σύγχρονου μάρκετινγκ για την προώθηση των εξοπλισμών και θλιβερά απομεινάρια τρόπων πειθάρχησης και ενίσχυσης του λεγόμενου εθνικού φρονήματος.. Αν οι παρελάσεις εφευρέθηκαν για να ακολουθούν τις στρατιωτικές νίκες και να επιδεικνύουν την ισχύ και την περηφάνια ενός έθνους, ειδικά αυτή η παρέλαση, ποιά ισχύ και ποιά περηφάνια έχει να επιδείξει;

Κάθε φορά που ένα λαός αδικείται πολύ και υποφέρει πολύ, του προσφέρουν ως διέξοδο το εθνικό και πατριωτικό στοιχείο, ασχέτως αν αυτά έχουν οδηγήσει ακόμα και στους πιο μεγάλους πολέμους και σφαγές της ιστορίας.. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που σήμερα ξαναανακάλυψε ο πασοκισμός τον ..πατριωτικό του χαρακτήρα και τον προβάλει όσο πιο έντονα μπορεί προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή τις μεγάλες κοινωνικές αδικίες που ανέλαβε να διεκπεραιώσει δήθεν για να «ηρεμήσουν» οι μονίμως ανήσυχες «αγορές», δηλαδή ο γνωστός συρφετός των διεθνών αλητών, εκβιαστών και τοκογλύφων που δεν ηρεμεί με τίποτα, όσο και αν προσπέφτουν στα πόδια του και τον παρακαλούν όλοι οι μεγάλοι και τρανοί ηγέτες της Ευρώπης.. Γελοιωδέστερο θέαμα από αυτό και μεγαλύτερη ξεφτίλα για έναν ολόκληρο πολιτισμό δεν έχει να επιδείξει η ιστορία από καταβολής κόσμου..

Ειδικότερα λοιπόν σήμερα μια παρέλαση θα ήταν ντροπή για ό,τι έχει απομείνει από την εθνική ανεξαρτησία μας, εφόσον η χώρα βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των «αγορών»..  Θα ήταν και περισσότερο γελοία όσο ποτέ άλλοτε, εφόσον θα έχει να επιδείξει στους εχθρούς και το νέο υποβρύχιο που θα πάει στον πόλεμο ..γέρνοντας..(!!).. Ένα σκάφος δηλαδή ελαττωματικό που αρνήθηκε να παραλάβει από τους γερμανούς ακόμα και η «πουλημένη» Δεξιά και που μόνο ο πασοκισμός θα μπορούσε να το κάνει συνεπικουρούμενος φυσικά από τα μεγάλα λαρύγγια της διαπλεκόμενης δημοσιογραφίας που τόκαναν γαργάρα κοτζάμ υποβρύχιο..

Εν τέλει δηλαδή, ποια εθνική περηφάνια έχουμε να επιδείξουμε για να παρελάσουμε κιόλας; Αλλά και ως λαός μήπως μας απόμεινε καμιά αξιοπρέπεια για να την επιδείξουμε παρελαύνοντας; Αφού μας κόβουν τον 14ο μισθό και φορολογούν ακόμα και την απόλυση μας και κρατάμε σκυμμένο το κεφάλι.. Αφού μας οδηγούν στο ΔΝΤ παρουσιάζοντας το ως επίτευγμα του Γιώργου με το πιστόλι που τελικά πυροβόλησε το πόδι του και εμείς τους βαράμε παλαμάκια.. Όχι δεν είναι ο βουβός πόνος του λαού που θα ξεχειλίσει και η βουβή οργή του που θα ξεσπάσει.. Ξέρουμε καλά ότι τίποτα δεν πρόκειται να ξεχειλίσει και τίποτα δεν θα ξεσπάσει.. Ο,τι έχει να γίνει θα γίνει μόνο ..χειρωνακτικά πάνω στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση κι όποιος νιώθει και περήφανος ας παρελάσει πρώτος!

Περισσότερα και πιο αποκαλυπτικά για τις παρελάσεις ΕΔΩ