«Τώρα είμαι περισσότερο σοσιαλιστής από πριν»..(!) Και όμως το είπε και αυτό ο Γιώργος στη βουλή αλλά κανείς πια δεν μπορεί να γελάσει.. Και εξήγησε ότι αυτό που του λένε τώρα τα ..σοσιαλιστικά αντανακλαστικά του είναι να σώσει τη χώρα! Και το κατάφερε! Αυτό μας λέει το άθλιο τσούρμο των μεγαλοδημοσιογράφων στα γεννητικά όργανα του οποίου έχουμε απιθώσει την ενημέρωση μας.. Χάρις στις νικηφόρες μάχες που έδωσε ο Γιώργος, πυροβολώντας τα πόδια του και τα πόδια μας, κατάφερε επιτέλους να σώσει τη χώρα βάζοντας την στο ..ΔΝΤ! Η γελοιότητα συναντά τον πατριωτισμό όπως ο πασοκισμός τον Καρατζαφέρη.. Μην απορείτε. Πάντα ο πατριωτισμός ήταν το καταφύγιο του ξεπουλήματος και της προδοσίας και τούτος ο τόπος, που έχει περάσει εμφύλιο και χούντα, το ξέρει καλά αυτό..

Χέρι-χέρι στο ΔΝΤ..

Χάρις στις προσπάθειες του Γιώργου, λένε, στο «μηχανισμό» διάσωσης της χώρας δεν συμμετέχει μόνο το ΔΝΤ αλλά και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.. Αν ήταν σήμερα στην κυβέρνηση η Δεξιά θα μας πήγαινε κατ ευθείαν στο ΔΝΤ χωρίς τη συμμετοχή της Ευρώπης.. Η αλήθεια φυσικά, όπως πάντα, είναι ακριβώς η αντίθετη. Η Δεξιά δεν θέλει το ΔΝΤ ενώ ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζ.Κ. Γιούνκερ είπε ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί το ΔΝΤ αλλά το ενέπλεξε στον «μηχανισμό» η στάση της ελληνικής κυβέρνησης! Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα θλιβερά εγχώρια παπαγαλάκια που βλέπουν τον Γιώργο να νικά διαρκώς γιατί μόνο αυτός ξέρει να τραβάει τόσο καλό κουπί στο κανό και να σέρνει με τις γυμνασμένες πλάτες του ολόκληρη την φουκαριάρα Ελλάδα..

Τώρα ο ..σοσιαλισμός, δηλαδή ο νεοφιλελεύθερος πασοκισμός, κάνει αυτό που δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ ούτε και η πιο «βάρβαρη» Δεξιά. Αυτό που τελικά μόνο ο πασοκισμός και ένας Γιωργάκης θα μπορούσαν να κάνουν. Σέρνουν τη χώρα προς τους δημίους της με τη στήριξη του συνόλου σχεδόν της ηλεκτρονικής και έντυπης δημοσιογραφίας της.. Με σκυμμένο το κεφάλι και δεμένα μάτια οι «σωτήρες» και φύλακες της κρατούν την χώρα από τα δυο της μπράτσα και την οδηγούν για να την παραδώσουν και επισήμως στην έξωθεν διακυβέρνηση..  Μέρες ταπείνωσης και ιδιότυπης κατοχής.. Ο ίδιος ο Γιώργος τόπε στη Βουλή.. «Μπήκαμε στη διαδικασία του ΔΝΤ».. Ο Λομβέρδος είπε στο μεγκα ότι «μιλάμε με το ΔΝΤ από τον Δεκέμβρη».. Ας μη γελιόμαστε.. Όλο το ζήτημα είναι η διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Το πρόβλημα τους δεν είναι τα μέτρα, ποτέ δεν ήταν, αλλά το πώς θα περάσουν τα μέτρα και αυτό είναι το έργο που έχει αναλάβει η πουλημένη δημοσιογραφία..

Είναι λοιπόν τόσο τραγικές τούτες οι στιγμές για τον τόπο όπου το γέλιο γίνεται λυγμός.. Η φαιδρότητα και γελοιότητα, πίκρα και μεγάλος θυμός.. Μπροστά στην τραγωδία που ζούμε, όσο γελοίες και να φαίνονται οι επικοινωνιακές τεχνικές του Μαξίμου, τελικά μόνο για γέλια δεν είναι.. Δεν γελάμε πια με τις τραγελαφικές προσπάθειες αυτού του άθλιου τσούρμου της μεγαλοδημοσιογραφίας να μετατρέπει καθημερινά το μαύρο σε άσπρο ώστε να μας κάνει και ..περήφανους για όλα αυτά που αδικούν και μας ταπεινώνουν.. Θυμώνουμε πλέον πάρα πολύ και αυτό πρέπει να το καταλάβουν.. Και συμφέρει να το καταλάβουν όχι μόνο την ενημέρωση και τον τόπο αλλά και τους ίδιους.. Τώρα πια οι δημοσιογράφοι κρίνονται όσο ποτέ άλλοτε ένας-ένας χωριστά και προσωπικά και είναι βέβαιο ότι όπως έστρωσαν έτσι και θα πληρώσουν, όχι φυσικά με βία, όχι με βόμβες και πέτρες, αλλά με τις πιο χοντρές ροχάλες της πιο βαθιάς αηδίας και περιφρόνησης μας..

Advertisements