Το να είσαι δημοσιογράφος και ποιητής είναι ένας άκρως αταίριαστος συνδυασμός.. Σήμερα μάλιστα που ηγεμονεύει την ενημέρωση ένα σκυλολόι «εντεταλμένων» που εξαπατούν την κοινή γνώμη αδίστακτα, οργανωμένα, συστηματικά και προ παντός συνειδητά, είναι και ντροπή να λες ότι είσαι δημοσιογράφος.. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι, ελάχιστοι φυσικά, που, και την πένα τους τιμούν και ποίηση κάνουν.. Δίνουν νόημα στη μαυρίλα της πραγματικότητας δηλαδή.. Μια τέτοια φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί και ο Γιώργος Δουατζής στον οποίο είναι αφιερωμένη η «ποιητική βραδιά της Τετάρτης» 21-04-10 στο ΖΟΟΜ που διοργανώνει η Λίνα Νικολακοπούλου..

Ο Γιώργος Δουατζής έγινε ευρύτερα γνωστός στον λογοτεχνικό και ποιητικό χώρο με τον «Ευχέτη» του.. «Μη φεύγετε κύριε Ευχέτη», ένα πραγματικά  ιδιότυπο είδος λογοτεχνίας, μια νέα μεθοδολογική και συγγραφική πρόταση που εντυπωσίασε ειδικούς και αναγνώστες.  Στον χώρο της ποίησης έχει επιρροές από τον Τάσο Λειβαδίτη στον οποίο άλλωστε έχει αφιερώσει και μια σημαντική δημοσιογραφική δουλειά.

Μερικά από τα έργα του Γιώργου Δουατζή είναι: Τα Μικρά – 1996, Απάνθισμα Τάσου Λειβαδίτη – 1997, Προς Δέκα Επιστολή – 2001, Προς Δέκα Επιστολή – Τα Ανεπίδοτα – 2003, Σπονδές – 2004, Τα Μικρά β’ – 2004, Τα κόκκινα παπούτσια – 2004, Το Κουμπί – 2004, Περί Σχεδίου ο Λόγος – Μιχ. Αμάραντου (συλλογικό) – 2006, Μη φεύγετε κύριε Ευχέτη – 2008, Συνομιλία με το Νυχτερινό Επισκέπτη (συλλογικό και επιμέλεια) – 2008

Το πρόγραμμα της ποιητικής βραδιάς περιλαμβάνει.

Παλιά και νέα ανέκδοτα ποιήματα θα διαβάσει ο ποιητής. Ο Γιώργος Ψυχογιός θα αυτοσχεδιάσει στο πιάνο πάνω στα «Μικρά». Ο Χάρης Γιούλης θα ερμηνεύσει τραγούδια του σε στίχους του ποιητή. Θα τραγουδήσει η Ερωφίλη. Θα προβληθούν το ντοκιμαντέρ του Δαυίδ Ναχμία για τον ποιητή και στην έναρξη της βραδιάς βίντεο της Μαρίας Αγιασοφίτη.

Τετάρτη λοιπόν 21 Απριλίου Κυδαθηναίων 39 ώρα 20.30 και θα είμαστε όλοι εκεί..

Φαντάζεστε ναταν όλοι οι δημοσιογράφοι ποιητές; Δεν θάταν η ζωή ομορφότερη;