Ένα απλό αλλά συγκλονιστικό ερώτημα προβάλει ολοένα και περισσότερο όσο καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός των μέτρων και ο απόηχος της πιο ξεδιάντροπης επικοινωνιακής καταιγίδας που γνώρισε ο τόπος: Γιατί πήραν τέτοια πρωτοφανή σε αγριότητα και κοινωνική αδικία μέτρα χωρίς αποτέλεσμα; Εφόσον οι πάντες ομολογούν, ντόπιοι και ξένοι οικονομολόγοι, επίσημοι των Βρυξελλών, ακόμα και πολιτικοί της κυβερνώσας παράταξης, ακόμα και το σύνολο των εμπόρων και βιομηχάνων της χώρας, ακόμα και η διαπλεκόμενη δημοσιογραφία(!)  ότι τα μέτρα αντί να βγάλουν τη χώρα από την κρίση την οδηγούν με απόλυτη βεβαιότητα στην πιο βαθιά ύφεση και στον πλήρη μαρασμό, τότε γιατί τα αποφάσισαν; Είναι τόσο αδαείς, ανίκανοι και ανόητοι; Κοτζάμ υπουργοί, ο μεγάλος κωπηλάτης Γιώργος, κοτζάμ ΔΝΤ, ΕΚΤ και βάλε; Είναι τόσο διεστραμμένοι και αναίσθητοι; Είναι τόσο ξεφτιλισμένοι και υποταγμένοι; Τι ακριβώς συμβαίνει; Κι αν όντως γνωρίζουν, που γνωρίζουν, ότι με τέτοια μέτρα δεν πρόκειται να σωθεί η χώρα και ότι θα μαραζώσει η αγορά, γιατί τα αποφάσισαν και βιάζουν, ματώνουν και ταπεινώνουν εκατομμύρια Έλληνες; Υπάρχει κάποια στοιχειώδης λογική εξήγηση;

Ο πόνος και η οργή του συνταξιούχου

Και όμως υπάρχει! Είναι όντως τόσο ξεφτιλισμένοι και υποταγμένοι! Η πρωτοφανής αυτή στην ιστορία βαρβαρότητα είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι οι δανειστές μας, δηλαδή οι διαβόητες «αγορές» θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω! Νομίζετε ότι όλοι αυτοί κοιμούνται και ξυπνούν με την αγωνία να σώσουν την Ελλάδα και τον βασανισμένο λαό της; Ο μεγάλος τους φόβος είναι μήπως και η πτωχή Ελλάς κάνει αναδιάρθρωση τους χρέους και τους αφήσει με το πουλί στο χέρι.. Εφόσον λοιπόν η Ελλάς επτώχευσε ουσιαστικά,  πρέπει πλέον να διασφαλιστεί ότι θα πάρουν τα λεφτά που μας δάνεισαν. Αλλά από πού θα τα πάρουν και μάλιστα εγκαίρως πριν λήξουν τα ομόλογα; Από το κράτος; Δεν υπάρχει σάλιο.. Από τους πλούσιους; Οι στιγμές είναι τραγικές για να αστειευόμαστε.. Ο μόνος που απομένει είναι ο φουκαριάρης ο λαός.. Ο απλός μισθωτός και συνταξιούχος.. Τα αιώνια υποζύγια και σίγουρα λεφτά.. Γι αυτό υπάρχει το ΔΝΤ. Γι αυτό όπου πατάει την μπότα του δεν «σώζει» ανθρώπους αλλά μόνο αριθμούς.. δηλαδή δανειστές και αγορές.. Αυτό είναι το νόημα της μεγάλης ληστείας..

Το παράδειγμα με τους συνταξιούχους είναι συγκλονιστικά αποκαλυπτικό. Οι συντάξεις δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τον ανταγωνισμό. Είναι τα λεφτά που πλήρωσαν οι απόμαχοι της ζωής για να ζήσουν στοιχειωδώς ως άνθρωποι στο υπόλοιπο της ζωής τους.. Είναι δικά τους λεφτά που τα διαχειρίζονται τα ταμεία τους. Θάλεγε λοιπόν κανείς αφελής ότι κόβουν τις συντάξεις των ανθρώπων για να παραμείνουν τα λεφτά στα ταμεία και να γεμίσουν τα ταμεία που είναι σχεδόν άδεια!  Κι όμως. Τα λεφτά των συντάξεων που κόβονται από τους συνταξιούχους δεν θα μείνουν στα ταμεία τους, αλλά θα τα αρπάξει το κράτος, μέσω της εφορίας, για να πληρωθούν τα χρέη στις «αγορές»! Όσο απίστευτο και αν φαίνεται ληστεύουν τα ταμεία των συνταξιούχων όχι για να σώσουν τη χώρα αλλά για να πληρώσουν τις αγορές! Και ξέρετε τι εξοργίζει περισσότερο; Όχι τόσο η κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο το θράσος και ο εμπαιγμός ότι έτσι σώζουν τη χώρα! Ότι σώζουν την πατρίδα ληστεύοντας τους ανθρώπους! Ο πιο άθλιος πασοκισμός στην απόλυτη κορύφωση του! Μόνο ο πασοκισμός και ένας Γιωργάκης θα μπορούσαν να συναινέσουν σε τέτοιο έγκλημα. Το ξέρω ότι ντρέπεσαι φίλε πασόκε.. το ξέρω.. έχεις και εσύ τον πόνο σου.. όμως καλά κάνεις και ντρέπεσαι.. Γιατί εφόσον ντρέπεσαι και εσύ σημαίνει ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα..