Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό. Ο έγκυρος και σοβαρός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγναντίου μεταδίδει στο δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ (14-05-10) ότι ο Στρως Καν του είπε πως τα μέτρα δεν τα πρότεινε το ΔΝΤ αλλά η ελληνική κυβέρνηση! Η Όλγα Τρέμη με το γνωστό αλαζονικό και ξετσίπωτο υφάκι της τον «διορθώνει» και τελικά του «βάζει τελεία». Δείτε το βίντεο το οποίο είναι ντοκουμέντο, έστω και αν παρεμβάλλεται με σχόλια που είναι μάλλον κακόγουστα και δεν χρειάζονταν..


Επίσης ο Τζών Λίπσκι, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ λέει ξεκάθαρα στην τηλεόραση του Bloomberg ότι τα μέτρα δεν προτάθηκαν στην Ελλάδα από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. αλλά ότι είναι ένα ελληνικό πρόγραμμα! Δημοσιογράφος: Are the terms that the EU and the IMF impose on Greece too stringent? Does Greece even have a chance?Lipsky: First of all the wording you used, is not accurate. This is a Greek program. Αll you have to do is read the speech that the Prime Minister made to the Greek Parliament and you will understand that they realize that they face the situation in which they had to take action. They were willing to take strong, resolute, frontloaded, very visible and credible action and that’s what the Parliament is voting now.

Πέραν τούτων, οι πάντες γνωρίζουν επίσης ότι ο Σαχινίδης είπε σε πρωινή εκπομπή (της κρατικοδίαιτης ΝΕΤ παρακαλώ)  πως αμέσως με την ανάληψη της διακυβέρνησης από το πασοκ τον Οκτώβρη, ήξεραν ότι έπρεπε να προσφύγουν στο ΔΝΤ! Ο δε υπερφίαλος Λομβέρδος είπε στο ΜΕΓΚΑ ότι συζητούν με το ΔΝΤ από τον Δεκέμβρη! Αυτά θα μείνουν στην Ιστορία παρά την καταιγιστική προπαγάνδα που έχει εξαπολυθεί διά μέσου της «τρέμουσας» και πιο άθλιας δημοσιογραφίας της Ευρώπης. Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι για λόγους επικοινωνιακούς και μόνο, (αθάνατος πασοκισμός) προκειμένου να δημιουργήσουν τις απαραίτητες ενοχές και τον φόβο στον κόσμο ώστε να αποδεχτεί την κηδεμονία του ΔΝΤ, άφησαν να περάσουν μήνες χειροτερεύοντας έτσι αδίστακτα και εγκληματικά την κατάσταση. Και για όσους έχουν παιδαριώδεις απορίες τύπου Τρέμη, ότι σε ποια κυβέρνηση αρέσει να παίρνει τέτοια μέτρα, η απάντηση είναι απλή. Τα μέτρα είναι τόσο άδικα και βάρβαρα και τα πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση γιατί μόνο έτσι υπολογίζουν  πως θα αποδώσουν γρήγορα και άμεσα. Πως θα μειώσουν δηλαδή σχεδόν εξ ολοκλήρου το έλλειμμα ήδη στα δύο πρώτα χρόνια (5% του ΑΕΠ στις δαπάνες, 4% στα έσοδα και 2% με διαρθρωτικά μέτρα. Σύνολο 11% του ΑΕΠ!) ούτως ώστε ο Γιωργάκης να εμφανιστεί ότι έσωσε την πατρίδα και να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές.. Τόσο αδίστακτα και απλά..