Ομολογώ ότι Έκανα λάθος για τη «σέχτα» των δολοφόνων. Βεβαίως ποτέ μου δεν πίστεψα ότι πρόκειται για μια ομάδα ιδεολόγων επαναστατών που αποφάσισαν μόνοι τους ότι «έχουμε πόλεμο» και άρχισαν να σκοτώνουν τους «εχθρούς».. Πίστευα ακράδαντα ότι επρόκειτο για μια ομάδα άρρωστων κωλόπαιδων χωρίς καμία ιδεολογία, θλιβερών ξεβρασμάτων του συστήματος, ψυχοπαθολογικών περιπτώσεων που αυτοεπιβεβαιώνονται κάνοντας τους θεούς. Που αποφασίζουν δηλαδή για τις ζωές των ανθρώπων τις οποίες μπορούν να αφαιρούν με μια μόνο κίνηση όπως ακριβώς παίζουν playstation..

Παραδέχομαι λοιπόν ότι έκανα λάθος..  Δεν πρόκειται μόνο για άρρωστα κατακάθια ενός συστήματος που όλοι μας βιώνουμε.. Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια δεν αφήνει πλέον καμία απολύτως αμφιβολία ότι πρόκειται για εντεταλμένους δολοφόνους που χρησιμοποιούν για πολιτική βιτρίνα και αυτά τα άρρωστα κωλόπαιδα που λέγαμε.. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο σκοπός αυτών που κατευθύνουν όλην αυτήν την αποτρόπαια συμμορία είναι ξεκάθαρος. Να κατατρομοκρατήσουν και τελικά να φιμώσουν το διαδίκτυο γιατί είναι ο μόνος δίαυλος επικοινωνίας που δεν μπορεί να ελέγξει το σύστημα.. Δεν έχει σημασία ότι διαφωνούμε με το ήθος και τον κιτρινισμό της λεγόμενης «αποκαλυπτικής» δημοσιογραφίας και με την αισθητική των διάφορων «τρωκτικών» που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Όση βρωμιά και όσους κινδύνους και αν υποκρύπτει το διαδίκτυο είναι ο μοναδικός χώρος ελευθερίας, δημοκρατίας και άμεσης διαδραστικής επικοινωνίας για όλους.. Είναι η φωτιά που καίει και κανείς δεν μπορεί να σβήσει.. Είναι ο κόσμος που ζητάει να εκφραστεί, να ακουστεί και η δική του φωνή απέναντι στην παντοκρατορία των διαπλεκόμενων παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης..

Βεβαίως οι πάντες γνωρίζουν ότι ο Σωκράτης δεν ήταν ούτε ο στυλοβάτης του καπιταλιστικού συστήματος, ούτε εκφραστής της διαπλοκής και των κέντρων εξουσίας, αλλά ούτε και ο αντίπαλος τους.. Ένας απλός εργαζόμενος δημοσιογράφος ήταν που επέλεξε τον δρόμο της «αποκαλυπτικής» δημοσιογραφίας για να κάνει την καριέρα του και που κατάφερε να συγκεντρώσει τεράστια αναγνωσιμότητα μέσω του διαδικτύου αποκαλύπτοντας έτσι ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που ζητά μια άλλη ενημέρωση και μια άλλη σχέση με όλα αυτά που αφορούν στη ζωή του.. Η μόνη λογική εξήγηση της δολοφονίας του λοιπόν είναι ότι τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας, επιλέγοντας αυτόν με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα,  στέλνουν το μήνυμα της κατατρομοκράτησης και τελικά φίμωσης του διαδικτύου.. Η δολοφονία του Σωκράτη είναι η τραγική απόδειξη αυτών των επιδιώξεων.. Ο Σωκράτης με τον θάνατο του αποκάλυψε χωρίς να το θέλει την ταυτότητα αλλά και τους σκοπούς της διαβόητης «σέχτας» που είναι η στήριξη του συστήματος και όχι η ανατροπή του..

Αλήθεια, πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι το διαδίκτυο μπορεί να φιμωθεί; Εγώ για παράδειγμα που είμαι μια απλή κουκίδα μέσα σε αυτό και χιλιάδες άλλες φωνές, ανώνυμες οι περισσότερες, θα σταματήσουμε να γράφουμε, θα σταματήσουμε να τα βάζουμε με την εξουσία, θα σταματήσουμε να φωνάζουμε για τη χώρα, για την πολιτική, για το σύστημα, για το μνημόνιο, για τη ζωή μας την ίδια; Ποιος μαλάκας πιστεύει ότι μπορεί να μας σταματήσει και σκοτώνει ανθρώπους;