Το μόνο που δεν θάναι είναι απλός σύμβουλος του πρωθυπουργού. Ούτε και ο πιο αφελής και φανατικός πασοκισμός δεν το πιστεύει αυτό. Ούτε και αυτός ο εκπρόσωπος της «κυβέρνησης του μνημονίου» στο μεγκα ο Μανώλης Καψής.. Άλλωστε σύμβουλοι υπάρχουν πολλοί και μάλιστα έχουν υποκαταστήσει ακόμα και την λεγόμενη κυβέρνηση προς δόξαν της δημοκρατίας μας.  Αυτό το απίστευτο μείγμα του πασοκισμού με το νεοφιλελευθερισμό είναι το ζήτημα…

Εν τω μεταξύ ο «εντολοδόχος» πρωθυπουργός έχει πάει στην Πάρο.. Οι επικοινωνιολόγοι τον έχουν συμβουλεύσει να κινείται διαρκώς κατά προτίμηση στο εξωτερικό. Σε ξένες χώρες, στα διεθνή φόρα, στα νησιά, στη θάλασσα, οπουδήποτε τέλος πάντων αρκεί να μην είναι μέσα στο καζάνι που βράζει. Να μιλάει «σοσιαλιστικά» , να κλαίει που αρπάζει τα λεφτά των συνταξιούχων και τα δίνει στις «αγορές», να γυμνάζεται, να κάνει κανό και οτιδήποτε άλλο ανθρώπινο, δυναμικό και «σοσιαλιστικό», αρκεί να «σώζει την πατρίδα» «απέξω» ώστε να μην ανακατεύεσαι με τα πίτουρα και τον τρώνε οι κότες. Για να φθαρεί όσο το δυνατόν λιγότερο. Για να δείχνει το προφίλ του μεγάλου τιμονιέρη που έχει οράματα όχι μόνο για τη χώρα του αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Το μόνο που δεν τούπαν οι επικοινωνιολόγοι, γιατί φοβούνται μην το κάνει, είναι να αλλάξει την γιορτή του και αντί του Αγίου Γεωργίου να γιορτάζει του ..Σωτήρος..

Τα πάντα για την επικοινωνία.. Έτσι και αλλιώς η χώρα κυβερνάται από την Τρόικα. Συντάγματα και δημοκρατίες έχουν καταργηθεί για τη «σωτηρία της πατρίδος». Εκείνο που έλειπε ήταν η νομιμοποίηση ενός ξένου γενικού επιβλέποντος. Ο κος «Φον Φούφουτος» της Τρόικας, που λέει και ο Πάγκαλος, δεν μπορεί καθημερινά να βρίσκεται πανταχού παρών και να δίνει εντολές. Χρειάζεται κάποιος που να νομιμοποιείται ως σύμβουλος του ίδιου του νόμιμου πρωθυπουργού και ταυτοχρόνως να είναι εγνωσμένων νεοφιλελεύθερων ικανοτήτων και φυσικά της απολύτου εμπιστοσύνης των ξένων κέντρων που κυβερνούν τη χώρα..

Αναδημοσιεύουμε από το Antinews:

«Σύμβουλος», ή «πρωθυπουργεύων» θα είναι άραγε ο Σκιόπια;

«Ο Γιώργος είναι «γάτα» και τώρα αρχίζουμε να τον καταλαβαίνουμε. Τι έκανε πάλι ο μεγάλος; Πήρε τη σανίδα του και το κανό του και πήγε Πάρο. Αλλά για να μην πιστεύει ο κόσμος ότι η χώρα δεν κυβερνιέται προσέλαβε χαλίφη στη θέση του χαλίφη. Κι αφού δεν εμπιστεύεται κανέναν από την κυβέρνηση (σιγά μην έβαζε τον Πάγκαλο να πάρει αποφάσεις στην οικονομία), έφερε για αναπληρωτή πρωθυπουργό τον Ιταλό. Καλή… μπάλα ξέρει ο Σκιόπα, ούνα φάτσα ούνα ράτσα είναι, ούτε που θα καταλάβουν οι Ελληνες ότι τους κυβερνά άλλος.

Ένα πρόβλημα μόνο έχει ο Γιώργος. Πώς θα τον παρουσιάσει ως σύμβουλο αφού στην ουσία θα είναι πρωθυπουργεύων; Άλλωστε από οικονομικούς συμβούλους έχουμε πήξει: Πολεμαρχάκης, Στίγκλιτς, Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη, υιός Πάλμε, υιός Γκαλμπρέϊθ, Συμπόσιο της Σύμης, Θέος και πολλοί άλλοι. Αρα ο Σκιόπα αναλαμβάνει πρωθυπουργός και βάζει «καπέλο» σε όλους τους άλλους. Φανταστείτε υπουργικό συμβούλιο με Σκιόπα και τους υπόλοιπους υπουργούς. Σ(κι)όπα και κολύμπα.

Όσο για το τι μας περιμένει, διαβάστε το who is who του Τομάζο. Είναι εκείνος που τη διετία 2006 – 2008 ως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της «κεντροαριστερής» κυβέρνησης Πρόντι στην Ιταλία …πρόλαβε να προωθήσει:

1) Την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια από 65 που ήταν πριν για τους Ιταλούς εργαζόμενους.

2) «Πάγωμα» αυξήσεων στους μισθούς.

3) Τη μετατροπή δεκάδων χιλιάδων μόνιμων θέσεων εργασίας σε θέσεις εργασίας με προσωρινές συμβάσεις.

4) Νομοθέτημα για την άρση της προστασίας των εργαζομένων από τις απολύσεις (μειώνοντας τις αποζημιώσεις και αυξάνοντας τα όρια των επιτρεπόμενων απολύσεων για τις επιχειρήσεις).

5) Δραστικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

6) Ενα δρακόντειο πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο περιλάμβανε την κατακρεούργηση των κοινωνικών δαπανών.

Η κυβέρνηση Πρόντι και ο κύριο Σκιόπα επιχείρησαν, επίσης, να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Μετά την …«πετυχημένη» δράση του ως υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας ο κ. Σκιόπα πήρε «προαγωγή»: Του δόθηκε η θέση του Προέδρου της Υπουργικής Επιτροπής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αυτός ο «άξιος» τεχνοκράτης, με θητεία στα μεγαλύτερα ιμπεριαλιστικά κέντρα του κόσμου (ήταν από το 1998 – 2005 μέλος της πρώτης Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) είναι λοιπόν ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού για θέματα οικονομίας»!