Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο σε ετούτο τον καταταλαιπωρημένο τόπο. Από τους κατοίκους του έως και την τρόικα που τον κυβερνά.. και ιδού μια σύντομη αναλυσούλα:

Τρόικα: Προέρχεται από τη ρωσική λέξη “troika” (Κυριλλικό αλφάβητο: тройка) και σημαίνει «οι τρεις εκλεκτοί», όπου και εδώ ο αριθμός τρία (3) δεν είναι τυχαίος, διότι η τρόικα θα μας πάρει και τα σώβρακα και θα τα δώσει στους δανειστές μας αλλά εμείς θα πάρουμε τα τρία της, δηλ. αυτό που αντιπροσωπεύει..

Εν τω μεταξύ εγώ και εσύ, ως κάτοικοι αυτού του τόπου και ως Έλληνες πατριώτες, καθόμαστε με σκυμμένο το κεφάλι και την ουρά στα σκέλια και απλά αποδεχόμαστε τις όποιες αποφάσεις λαμβάνονται εις βάρος μας, ενώ ως μαλάκες πληρώνουμε και όλους αυτούς που συνεχίζουν να ζουν εις βάρος μας.. Αλλά τελικά, μήπως δεν είναι και τόσο κακό να είσαι μαλάκας;

Μαλάκας: Επίθετο που χαρακτηρίζει το άτομο το οποίο αυτοϊκανοποιείται κάνοντας έρωτα με τον εαυτό του, (δηλ. αυνανίζεται επειδή αγαπά τον εαυτόν του).. Αλλά όπως μας διδάσκει η ψυχολογία, μόνο ο άνθρωπος που αγαπάει τον εαυτό του μπορεί να αγαπήσει και τον συνάνθρωπό του, άρα όσο πιο μεγαλύτερος μαλάκας είσαι, τόσο και καλύτερος άνθρωπος είσαι..

Ως μαλάκες κι Έλληνες λοιπόν, αγαπάμε τους συνανθρώπους μας όπως και κάθε ασυνείδητο καθίκι της αγοράς, πολιτικό, τραπεζίτη, δημοσιογράφο και βάλε.. Έτσι, παρότι βουλιάζουμε ολοένα και περισσότερο, συνεχίζουμε να ζούμε αυνανιζόμενοι αναμένοντας τη «σωτηρία της πατρίδος», αναμένοντας δηλαδή την στιγμή που οι κόποι μας θα ανταμειφθούν με τα ..«τρόϊκα» τους τα οποία έως τότε θα έχουν γίνει ακόμα μακρύτερα και παχύτερα.. Τυχαίο; Δεν νομίζω..
Dora Pnf

Σημείωση: Ευχαριστώ πολύ την φίλη Dora Pnf για το σαρκαστικό και καυστικό κειμενάκι που μου έστειλε. Περιμένω και τα δικά σας στη σελίδα «επικοινωνία». Τα βλέπω μόνο εγώ και δεν έχει σημασία αν συμφωνώ για να τα αναρτήσω. Αρκεί να κινούνται μέσα στην ευρύτερη επικαιρότητα και να ταιριάζουν με το ύφος και το χαρακτήρα του μπλόγκ..