Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πεδίο, το βιβλίο του δημοσιογράφου και ποιητή Γιώργου Δουατζή, «Περί Δημοσιογραφίας». Πρόκειται για μια περιδιάβαση εκ των ένδον στον κόσμο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στον κόσμο δηλαδή της διαπλοκής και της απόλυτης σύγχυσης που δημιουργεί η κυριαρχία μιας εντεταλμένης και ακριβοπληρωμένης δημοσιογραφίας. Το βιβλίο αυτό έρχεται ως εξ ουρανού για να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν τον κάθε ενεργό πολίτη και να αποτελέσει ένα εγχειρίδιο μελέτης για τους σπουδαστές και για όλους όσους επιθυμούν να ασκήσουν το επάγγελμα του δημοσιογράφου και να υπηρετήσουν τον πολίτη και την ενημέρωση του..

Το βιβλίο απαντά σε σειρά καίριων ερωτημάτων, όπως:

-Τι είναι Δημοσιογραφία;

-Ποιος είναι ο δημοσιογραφικός λόγος, ποια τα συστατικά του;

-Τι είναι είδηση, ρεπορτάζ, έρευνα και τα λοιπά είδη δημοσιογραφικού λόγου;

-Ποιος ο ρόλος του δημοσιογράφου;

-Υπάρχουν ανεξάρτητα, ελεύθερα ΜΜΕ;

-Γιατί ισχυροί οικονομικοί παράγοντες επενδύουν ακόμα και σε ζημιογόνα ΜΜΕ;

-Μπορεί ο δημοσιογράφος να υπηρετήσει αλήθεια, ανθρώπινες αξίες και ιδανικά;

-Επιδρά στην χειραγώγηση των μαζών η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή του Τύπου;

-Είναι δυνατόν να προστατευθούν Ελευθεροτυπία, Δημοκρατία και Ανθρώπινα Δικαιώματα, αξίες για τις οποίες πολλοί δημοσιογράφοι έδωσαν ως και τη ζωή τους;

ΣΗΜ: Ευελπιστώ, από την ερχόμενη βδομάδα, να πράξω και εγώ το καθήκον μου ως άνθρωπος, ενεργός πολίτης και ..σοφιστής και να πω και εγώ «κάτι τις» στα περί της δημοσιογραφίας γιατί μερικοί καβαλάρηδες των τηλεπαραθύρων της ενημέρωσης μας, έχουν ξεπεράσει πια κάθε όριο ατομικής και κοινωνικής ανοχής..