Αυτό που αποκαλύφθηκε με αυτές τις εκλογές δεν βγήκε μέσα από την κάλπη. Η κάλπη, ως συνήθως, έβγαλε τα αναμενόμενα προϊόντα των εκβιασμών και της εξαπάτησης και για άλλη μια φορά έδειξε πόσο «σοφός» είναι αυτός ο λαός. Τόσο «σοφός» που εξαπατάται μονίμως και κατ εξακολούθηση ακόμα και με τους πλέον προφανείς και γελοίους τρόπους. ‘ Έλεος πια. Όχι άλλη «σοφία»! Αυτοί δε, που δεν ψήφισαν αηδιασμένοι από την κατάντια του πολιτικού συστήματος, δημιούργησαν το εξής «σοφό» αποτέλεσμα: Αφ ενός μεν για άλλη μια φορά χάρισαν την αποχή τους στις διάφορες ερμηνείες των επιτηδείων για να την οικειοποιηθούν όπως τους βολεύει και αφετέρου εκτέθηκαν παθητικά στα νέα μέτρα που θα πλήξουν ακόμα πιο σκληρά όχι μόνο τα δικά τους οπίσθια αλλά και των υπολοίπων που είχαν το θάρρος να ψηφίσουν.. Για άλλη μια φορά δηλαδή η «λαϊκή σοφία» είναι μαλακία.. Μια λαϊκή μαλακία που η μοναδική της διαφορά μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων είναι στο μέγεθος της αυτοϊκανοποίησης και στην ποσότητα της εκσπερμάτισης.. Και αυτή τη φορά τόσο το μέγεθος όσο και η ποσότητα ήταν τεράστια..

Για να καταλάβουμε λοιπόν τι αποκαλύφθηκε τούτες τις μέρες, πρέπει να προσέξουμε την τεράστια ανάσα ανακούφισης που βγήκε από στήθη σύσσωμου του λαού, των παραγωγικών του δυνάμεων, αλλά και των «αγορών», αμέσως μόλις το βράδυ της Κυριακής ο Γκιόργκος ανακοίνωσε το εκ των προτέρων γνωστό αποτέλεσμα, ότι για άλλη μια φορά ο πασοκισμός νίκησε χάνοντας.. και επομένως δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές..

Προκύπτει λοιπόν το εξής ερώτημα. Εφόσον διαπιστώνεται μια τέτοια πρωτοφανής στην ιστορία εθνική έως και παγκόσμια ομοψυχία εναντίον των εθνικών εκλογών, εφόσον δηλαδή το 80% των πολιτών δεν ήθελε εκλογές, εφόσον όλες οι πολιτικές δυνάμεις ακόμα και το μεγαλύτερο κομμάτι του πασοκ δεν ήθελαν εκλογές, εφόσον όλες οι λεγόμενες παραγωγικές τάξεις, πλούσιοι και διάσημοι, ταπεινοί και καταφρονεμένοι, βιομήχανοι και προλεταριάτο, δεν ήθελαν εκλογές, εφόσον ούτε και οι υπερδυνάμεις που κυβερνούν τούτη την χώρα, ΔΝΤ και Τρόικα, δηλωμένα δεν ήθελαν εθνικές εκλογές, τότε ποιός διάολος ρισκάρισε τις εκλογές και έθεσε το πλέον θρασύ, αλήτικο, γελοίο και στην κυριολεξία αντεθνικό εκβιαστικό δίλημμα ή Τατούλης ή το χάος; Ποιος πήρε αυτήν την απόφαση; Ποιος λοιπόν κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Αν υπολογίσουμε ποιοι δεν συμπεριλαμβάνονται σε όλους αυτούς που προαναφέραμε που δεν ήθελαν τις εθνικές εκλογές, αν υπολογίσουμε ποιοι στήριξαν με κάθε τρόπο την απόφαση για εκλογές, τότε θα δούμε και ποιοι αποφασίζουν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Είναι αυτοί που ευθύνονται για το βούλιαγμα της χώρας, είναι οι γνωστοί νταβατζήδες καναλάρχες, τα αφεντικά του κυρίαρχου τύπου και μαζί τους ένας συρφετός μεγαλοδημοσιογράφων που τελικά είναι πιο διαπλεκόμενοι ακόμα και από τα αφεντικά τους. Αυτοί με τον Γκιόργκο, τους φίλους του από το γυμναστήριο που αντιλαμβάνονται την πολιτική σαν επιθετικό μάρκετινγκ, μαζί με τον αιωνίως βουλιμικό για εξουσία πασοκισμό, κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Τόσο γελοία, επικίνδυνα και τραγικά είναι τα πράγματα και αυτή είναι η αποκάλυψη των ημερών και το βαθύτερο μήνυμα τους.. Κου-ρά-γκιο μαλάκες Έλληνες δεν είδαμε τίποτα ακόμα..