Κατ αρχάς και πάση θυσία ΔΕΝ μένουμε Ελλάδα! Όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά και τόσο πιο φθηνά! Όπου κι αν ταξιδέψουμε δεν πρόκειται να πληγωθούμε και θα πληρώσουμε και τα μισά.. Γιατί να κάνουμε τους περήφανους μαλάκες στον τόπο μας; Καιρός να φύγουμε από τούτη την πουτάνα πατρίδα των «αγορών» και των «Γιωργάκηδων» όπου ούτε καν τα νούμερα δεν μπορούν να επιβιώσουν πια, ενώ ούτε λόγος για τούς ανθρώπους. Αυτοί έτσι και αλλιώς είναι καταδικασμένοι..

Άλλωστε το μεγάλο «θαύμα» έχει ήδη συντελεστεί. Τι άλλο έχουμε να περιμένουμε; Κατάφεραν και έκαναν τη χώρα μας μικρότερη, φτωχότερη και ακριβότερη.. Και συνεχίζουν την καταστροφή παντελώς ασυγκράτητοι. Φέρανε το μνημόνιο για να σώσουν την πατρίδα και τώρα φέρνουν τον «οδικό χάρτη» για να την σώσουν από το μνημόνιο και αύριο θα φέρουν ένα άλλο μνημόνιο για να την σώσουν από τον «οδικό χάρτη» και ούτω καθ εξής.. Θα πορευόμαστε από μνημόνιο σε μνημόνιο και κάθε προηγούμενη δυστυχία θα μας φαίνεται πια ως μια μεγάλη ευτυχία που ζήσαμε.. Και ο τόπος θα γίνεται ολοένα μικρότερος και φτωχότερος όχι μόνο σε νούμερα, αλλά σε κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και ανεξαρτησία, ενώ θα γίνεται ακριβότερος σε δικαιώματα, σε όνειρα, ελπίδα και ευτυχία..

Βρώμικο αλλοδαπό..

Αλλά και εάν μείνουμε Ελλάδα ρε γαμώτο, τουλάχιστον ας προσέξουμε το «αρνί» που θα φάμε το Πάσχα. Ευχή και κατάρα σας δίνω: Μακριά από το «αρνί» που εικονίζεται παραπλεύρως γιατί είναι αλλοδαπό το σιχαμένο και δεν θα γίνει ποτέ ελληνικό..

Ναι στο «αρνί» που εικονίζεται κάτωθι γιατί είναι περήφανο ελληνικό και τρέφεται, στις φιλόξενες χωματερές με αγνό, αυθεντικό και τρυφερό σκουπίδι!

περήφανο ελληνικό..

(Και μην μου πείτε ότι αυτά δεν είναι αρνιά αλλά βόδια.. Σιγά την είδηση! Σάμπως κι εμείς αρνιά είμαστε;)

Κάπως έτσι λοιπόν βρίσκει το πάσχα του 2011 την γενική κατάσταση ζώων, ανθρώπων και πραγμάτων εν ελλάδι.. Τί σκατά φιλί της αγάπης να δώσουμε; Με τί ψυχή να αγαπηθούμε; Με τι σώμα να αναστηθούμε;

Τουλάχιστον ας προσέξουμε το τρίτο –και σοβαρότερο, γιατί από αυτό εξαρτάται και η σωτηρία της ψυχής μας. Όπως ήδη έχω αποδείξει σε προηγούμενη ανάρτηση στο παρόν μπλογκίδιον, σύμφωνα με την σύγχρονη νευρολογία η πολύ πίστη, ο φανατισμός, το «κόλλημα» και η απόλυτη αλήθεια, σημαίνουν βλάβη στον εγκέφαλο και περιορισμένη εγκεφαλική δραστηριότητα! Εν ολίγοις αυτό που μπορεί να σώσει την ψυχή μας είναι η περισσότερη σκέψη και αμφισβήτηση των πάντων. Φτάνει πια η μετάνοια και το «σκύψιμο» ραγιάδες-ραγιάδες το λέει και η επιστήμη! Μόνο ένα ελεύθερο και υγιεινό «σκύψιμο» υπάρχει: Αυτό για να μαζέψουμε κανένα λουλουδάκι, να πιάσουμε το Μάη και να απολαύσουμε τη φύση.. Αμήν!

Περισσότερα για τα περί πίστεως και εγκεφαλικής βλάβης ΕΔΩ