«Σκηνή στον δρόμο: Ένας επιπόλαιος αδυνατούλης, νομίζοντας πως είναι ισχυρός γιατί είχε μπάρμπα αστυνομικό, χτύπησε το ξαδερφάκι ενός φουσκωτού που φυσικά τον έβαλε κάτω και τον έκανε κιμά. Ο φουσκωτός μπήκε μάλιστα και στο σπίτι του, έκανε κατάληψη στο ισόγειο σπάζοντας ό,τι βρήκε και πετώντας έξω τους συγγενείς του αδυνατούλη. Με ποιον είστε; Απάντηση πολλών: Με τον φουσκωτό.»

Και για όσους δεν κατάλαβαν ο «φουσκωτός» είναι η Ρωσία και ο «αδυνατούλης» η Γεωργία! Η φιλοσοφημένη  αυτή πολιτική «ανάλυση» δεν είναι του Τζ. Μπούς, όπως θα νόμιζε κάθε στοιχειωδώς νοήμων άνθρωπος σε τούτον τον πλανήτη, ούτε του Σαακασβίλι που τρώει τις γραβάτες του, αλλά του Ριχάρδου Σωμερίτη σχολιογράφου του «Βήματος» παρακαλώ(!)

Και δεν εξαντλείται μόνο σε τέτοια ατράνταχτα επιχειρήματα ο άκρατος αμερικανισμός του κου Σωμερίτη.. Κατηγορεί και τους Έλληνες ανταποκριτές στην Ρωσία επειδή οι άνθρωποι με κίνδυνο της ζωής τους κάνουν καλά την δουλειά τους και μεταδίδουν δηλαδή αυτά πού βλέπουν με τα δικά τους μάτια και όχι με τα μάτια του Μπους και του Σαακασβίλι!

Γράφει σε άλλο «άρθρο» του ο κος Σωμερίτης: «Με τον φιλορωσισμό που χαρακτηρίζει πολλούς δικούς μας σχολιαστές- και κυρίως ορισμένους ανταποκριτές στη Μόσχα! – η τραγωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Καύκασο έχει προσλάβει εδώ έναν χαρακτήρα παράδοξο έως απαράδεκτο. Τι συμφέρον έχουμε να ευθυγραμμιζόμαστε με την πιο ακραία ρωσική προπαγάνδα…»

Ύστερα από όλα αυτά λοιπόν και εφόσον το δημοσίευμα του ANTINEWS είναι αληθές ότι η κυβέρνηση  ύστερα από αίτημα της αμερικανικής πρεσβείας «πάγωσε» τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Ρωσία Δ. Λιάτσο, δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν στη θέση του Λιάτσου τοποθετηθεί ο κος Ριχάρδος Σωμερίτης!

ΥΓ. Φυσικά οι γνωρίζοντες δεν εκπλήσσονται για την «αρθρογραφία» του κου Σωμερίτη. Εκτός των άλλων η ιστορία τον έχει καταγράψει επίσης και ως υμνητή των βομβαρδισμών της Σερβίας. Αλήθεια, εκείνοι οι «πρόθυμοι» συνάδελφοί του που έβγαιναν τότε λάβροι στα τηλεπαράθυρα για να μας αναλύσουν το πόσο ανθρωπιστικός είναι ο βομβαρδισμός της Σερβίας, λέω για τον κο Γιάννη Τζανετάκο και κο Σταύρο Θεοδωράκη, τι έγινε κατάπιαν τη γλώσσα τους; Μήπως μπορούν και τώρα να μας διαφωτίσουν πόσους Οσέτιους εκκαθάρισαν οι Γεωργιανοί με την εισβολή τους, αν ο Σαακασβίλι πρέπει να οδηγηθεί και αυτός στην Χάγη ως εγκληματίας πολέμου, αν η Αμπχατζία και η Οσετία έχουν τα ίδια δικαιώματα ανεξαρτησίας με το Κόσσοβο και αν οι αμερικανικοί πύραυλοι στην Πολωνία «προστατεύουν» τις ΗΠΑ από το ..Ιράν;

Τα κείμενα του κου Σωμερίτη είναι ΕΔΩ και ΕΔΩ. Του ANTINEWS ΕΔΩ