Φυσικά και δεν είναι σεξιστικό το σποτάκι του Θεοδωράκη! Ένας ωμός και απροσχημάτιστος διαφημιστικός λόγος είναι που προσπαθεί να υφαρπάξει ψήφους γυναικών, να επηρεάσει τις συνειδήσεις τους προσομοιάζοντας την πρώτη φορά στον έρωτα και στη ζωή με την ψήφο στον ακαταμάχητο γόη με το σακίδιο Σταύρο Θεοδωράκη!! Πρόκειται για μια καραμπινάτη «αμερικανιά», μόνο που ο Θεοδωράκης δεν είναι ο Ομπάμα, όσο και αν από τώρα γράφει τον λόγο που θα εκφωνήσει όταν γίνει πλανητάρχης! Και καλά να ονειρεύεται να γίνει και πλανητάρχης αλλά να νομίζει ότι είναι και ο Μάρλον Μπράντο;; Αυτό πια ξεπερνάει κάθε όριο μεγαλομανίας και ναρκισσισμού..
papandreou-theodorakisΦυσικά και δεν είναι σεξιστικό! Είναι πολύ βολικό για τον Σταύρο να αποκαλούν σεξιστική την καμπάνια του για να λέει ότι δέχεται επίθεση της συντήρησης. Είναι ένα σποτάκι που αποκαλύπτει απλώς την πλήρη ένδεια πολιτικού λόγου ο οποίος υποκαθίσταται από την διαφήμιση. Πλέον ο πολιτικός δεν χρειάζεται να έχει θέσεις για να πείσει, αλλά απλώς να είναι ένα «προϊόν» που «πουλάει» στην αγορά των ψήφων. Το κατάλληλο «προϊόν» στο κατάλληλο πολιτικό τάιμινγκ. Οι πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες, οι οποίοι είναι και πολύ ντεμοντέ, αντικαθίστανται από τους τηλεοπτικούς αγώνες. Η πολιτική από το λαϊφστάιλ, ο πολιτικός από το τηλεοπτικό και διαφημιστικό «προϊόν», η σκέψη από τον παιδαριώδη συναισθηματισμό και η κάλπη απ το κρεβάτι! Και η πλάκα είναι ότι όλα αυτά μας σερβίρονται από το σύστημα που παράγει τέτοια «προϊόντα», -ο Πρετεντέρης δήλωσε καταγοητευμένος- ως καινούργιος πολιτικός λόγος!! Ένας λόγος δηλαδή που στην πραγματικότητα είναι τόσο παλιός και τόσο «δήθεν», όσο και το σύστημα που τον στηρίζει, όσο παλιά και «δήθεν» είναι και η ανακάλυψη της δημαγωγίας, της διαφήμισης και της εξαπάτησης της κοινής γνώμης..
Φυσικά και δεν είναι σεξιστικό το σποτάκι. Αποκαλυπτικό είναι! Αρκεί στη θέση του κοριτσιού, που ο γόης Σταύρος Μπράντον με το σακίδιο παροτρύνει να «το κάνει» για πρώτη φορά μαζί του, (για την ψήφο λέμε πάντα Σταύρο μου) να μπεί ένα αγόρι και αμέσως το σποτάκι διαμορφώνεται ως εξής:
Είμαι έφηβος 18 χρονών και δεν το έχω κάνει ποτέ και επειδή έχω πήξει στη μ@λ@κί@ ο πατέρας μου λέει ότι πρέπει να πάω σε πουτ@ν@ για να με προσέξει. Ξέρω πως η πρώτη φορά είναι πολύ σημαντική. Δεν πρέπει να είναι με την οποιαδήποτε, οι συνέπειες είναι μεγάλες. Πρέπει να είναι μοναδική. Αξέχαστη. Αλλά οι παλιές πουτ@νες δεν σε προσέχουν. Πρέπει να πάω σε μια καινούργια. Θα ψηφίσω «ποτάμι» και Σταύρο Θεοδωράκη!