Ιστορικές στιγμές ζήσαμε χτες.. Από τη μια μεριά οι χιλιάδες των αγανακτισμένων πολιτών που διαδήλωναν στο Σύνταγμα για ψωμί και δημοκρατία, αντιμέτωπες με τις σκοτεινές δυνάμεις των κουκουλοφόρων που προσπαθούσαν (τάχα μου επιτιθέμενοι στα ματ) να τους διαλύσουν και από την άλλη οι Γιωργάκηδες να ψάχνουν για μια κυβέρνηση ..σωτηρίας τους, με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια μπροστά στην λαϊκή οργή, αλλά και την ρητή εντολή των αφεντικών τους στο τσεπάκι να περάσουν πάση θυσία το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο»..

δυνατή η νέα κυβέρνηση..

Έτσι λοιπόν, για να ξέρουμε και τι ακριβώς έγινε χτες, (καρατσεκαρισμένο) ο Γιωργάκης βλέποντας, κάτω από την αφόρητη πίεση των βουλευτών του, ότι πρέπει να κάνει ανασχηματισμό, αλλά και για να παίξει ως συνήθως το επικοινωνιακό παιχνίδι της «συναίνεσης» στην εγκληματική αποτυχία του, πήγε στον πρόεδρο της δημοκρατίας και του ζήτησε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Ο Παπούλιας αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν έχει νόημα άλλη μία τέτοια συνάντηση. Ο Γιωργάκης άρχισε τότε να παίρνει τηλέφωνα τους πολιτικούς αρχηγούς και να λέει άλλα στον έναν και άλλα στον άλλον..(καρατσεκαρισμένο)..Έφτασε και στον Σαμαρά και του πρότεινε και πάλι «συναίνεση» και να βάλει στην νέα κυβέρνηση δυο τρείς νεοδημοκράτες υπουργούς.. Ο μεσήνιος δεν τσίμπησε φυσικά και ατακαριστά του αντιπροτείνει να παραιτηθεί από πρωθυπουργός, να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας με τον όρο να επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο και να γίνουν σύντομα εκλογές..(καρατσεκαρισμένο).. Κόκαλο ο Γιωργάκης.. Να παραιτηθεί ναι, αλλά να φανεί ότι του το ζήτησε ο Σαμαράς; Βγαίνει ο επαγγελματίας εκπρόσωπος της ψευτιάς ο Πεταλωτής και δηλώνει ότι ο Γιωργάκης, ως σωτήρας του τόπου και μεγαλόκαρδος ..αντεξουσιαστής που είναι, πρότεινε ο ίδιος να παραιτηθεί από πρωθυπουργός για να σωθεί ο τόπος.. Το γέλιο της αρκούδας φυσικά.. Τα καθεστωτικά μίντια σπεύδουν να παπαγαλίσουν τη φωνή του Πεταλωτή  δημιουργώντας μια απίστευτη σύγχυση όλη τη μέρα για το ποιος είπε ότι θα παραιτηθεί, πασοκικοί βουλευτές μαζί και ο Χρυσοχοίδης δηλώνουν ότι καλά κάνει ο πρωθυπουργός και παραιτείται για το καλό του τόπου..(!!).. (τέτοια ομολογία..).. Γίνεται έκτακτη σύσκεψη στο Καστρί του Γιωργάκη με τον αγριεμένο πασοκισμό που βλέπει να καταποντίζεται αύτανδρος, ώσπου παρεμβαίνει ο αδελφός Νίκος ο οποίος, ως απο μηχανής θεός σε σύγχρονη ιλαροτραγωδία, βροντοφώναξε ότι οι Παπανδρέου δεν παραιτούνται ποτέ.. (καρατσεκαρισμένο)..Ακολουθεί το περιβόητο διάγγελμα όπου ο Γιωργάκης λέει ότι φταίει ο ..Σαμαράς και ανακοινώνει ανασχηματισμό, τον οποίο και αναμένουμε μετά πολλών γελώτων και δακρύων.. (καρατσεκαρισμένο)..

Τώρα πια χεσμένος και έντρομος ο πασοκισμός (ποτέ δεν μπέρδεψα τους απλούς ψηφοφόρους του πασοκ με την βουλιμία της εξουσίας, την επικοινωνιακή λαμογιά και την πολιτική αλητεία του πασοκισμού) σπεύδει δια των βουλευτών του στα κανάλια να ανακοινώσει ότι όλοι θα ψηφίσουν το ..μεσοπρόθεσμο..(!) γράφοντας στα ανύπαρκτα .. τέτοια τους τα μεγάλα λόγια που έλεγαν για τον λαό που «πονάει» και υποφέρει κλπ..κλπ.. και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ο πασοκισμός ποτέ δεν πεθαίνει και ποτέ δεν συμβιβάζεται με την λεβεντιά, την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα και κυρίως την υποχώρηση του προσωπικού συμφέροντος προς όφελος του δημοσίου..

Δεν τελείωσε τίποτα φυσικά.. Όλα τώρα αρχίζουν.. Ο κόσμος έχει πια συνειδητοποιήσει ότι όλη αυτή η πρεμούρα και ο τρόμος και η αθλιότητα των γιωργάκηδων και της εξουσίας δεν οφείλεται στην δράση των κομμάτων αλλά στην δράση των αγανακτισμένων στις πλατείες όλης της χώρας.. Απολύτως ειρηνικά λοιπόν, όπως μέχρι τώρα, αλλά και με ακόμα περισσότερες αποδοκιμασίες, ακόμα περισσότερα γιούχα, ακόμα περισσότερες μούτζες και ακόμα μεγαλύτερη αποστροφή, ώστε να βλέπουν διαρκώς στον ύπνο τους το μόνιμο εφιάλτη τους ότι η Δημοκρατία, η αξιοπρέπεια, ο πολιτισμός και η ελευθερία δεν χάθηκαν αλλά έχουν μετακομίσει στους δρόμους και στις πλατείες.. Είναι ο μόνος φόβος που γνωρίζουν, είναι η μόνη αντιπολίτευση που καταλαβαίνουν και έχει αποτέλεσμα.. Ο λόγος και πάλι στην πλατεία..