Αλλά και πού αλλού να πάει; Μεταφέρεται λοιπόν εκεί που γεννήθηκε, στους δρόμους και στις πλατείες και ήδη άρχισε και πάλι να ανθεί παίρνοντας την πιο όμορφη και ουσιαστική μορφή της..

Έχει τραβήξει πολλά στην πορεία των αιώνων.. Γεννήθηκε στην Αρχαία Αθήνα, ξαναζωντάνεψε στην Γαλλική επανάσταση, κατάκτησε μια κοινοβουλευτική μορφή και έφτασε σήμερα να καταπατηθεί και να λεηλατηθεί όσο ποτέ άλλοτε στην λεγόμενη πολιτισμένη Δύση και στον τόπο που γεννήθηκε. Από την «κοινοβουλευτική δικτατορία», όπως την χαρακτήριζε ο Καστοριάδης, καταπατήθηκε το κοινοβουλευτικό και έμεινε πια μόνο η δικτατορία.. Των «αγορών».. Γιατί σήμερα πια, για τις τύχες ολόκληρων κρατών και λαών δεν αποφασίζουν οι εκλεγμένοι, αλλά οι διορισμένοι, τραπεζίτες και τοκογλύφοι των «αγορών» και οι αυταρχικοί τεχνοκράτες των Βρυξελών, καθίκια και αυτά των «αγορών», που τη νύχτα φορούν φασιστικά πηλίκια και την ημέρα γραβάτες.. Ο περιβόητος Ευρωπαικός πολιτισμός στον πιο βαθύ του πάτο..

Τώρα η «πολιτισμένη» Δύση των Βρυξελών λέει στα «τέτοια» μας το σύνταγμα σας και το κοινοβούλιο σας.. στα «τέτοια» μας η αντιπολίτευση σας.. Στα «τέτοια» μας η άποψη σας.. στα «τέτοια» μας η φωνή σας, τα αιτήματα σας και τα όνειρα σας.. Η θα «συναινέσετε» με το ζόρι στους εντεταλμένους μας Γιωργάκηδες ή θα σας χρεοκοπήσουμε.. Η θα συναινέσετε στους εντεταλμένους νέους εθνοσωτήρες σας ή θα βουλιάξετε ακόμα πιο βαθειά.. Η θα στήσετε κώλο με προθυμία και ενθουσιασμό ή θα σας τον κόψουμε και αυτόν..

Αφού λοιπόν η Δημοκρατία λεηλατείται όσο ποτέ άλλοτε μέσα σε κόμματα, σε κοινοβούλια και σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς, οι πολίτες, που εμπιστεύονται πια μόνο τον εαυτόν τους, τον διπλανό τους και οποιονδήποτε δεν είναι κάτοχος ή κόλακας εξουσίας, κομματικής, συνδικαλιστικής ή οποιασδήποτε άλλης καρέκλας, αποφάσισαν την μεταφέρουν στην πλατεία. Σε τόπο χλοερό και έδαφος ζωογόνο.. Και όντως.. Αμέσως άρχισε να ανθίζει παίρνοντας την πιο όμορφη και ουσιαστική μορφή της. Την «άμεση». Άμεση Δημοκρατία!! Σε όλες τις μεγάλες πλατείες της χώρας, ασχέτως καιρικών συνθηκών, ο κόσμος συγκεντρώνεται αυθορμήτως και ειρηνικά.. Πρόκειται για το συγκλονιστικότερο και πιο ελπιδοφόρο γεγονός των τελευταίων χρόνων.. Πολίτες με τις ντουντούκες στα χέρια παίρνουν τον λόγο στην συνέλευση της πλατείας και λένε την άποψη τους και αποφασίζουν.. Η ομορφιά και η ουσία τώρα κατασκευάζεται..

Ποια «συναίνεση» θα αποφασίσετε εσείς σήμερα με τον κύριο πρόεδρο της Δημοκρατίας βρε άθλιοι των Αθηνών; Τις πλατείες τις ρωτήσατε; Εκεί έχει πια έχει μεταφερθεί η αντιπολίτευση! Τόχετε καταλάβει βέβαια και αυτό είναι που σας τρομάζει όσο τίποτα άλλο.. Γιατί και ο κόσμος έχει πια καταλάβει ότι δεν έχει νόημα να «σωθεί η πατρίς» και τα οικονομικά νούμερα αν εξοντωθούν οι άνθρωποι.. Ότι κανένας πολιτισμός δεν έχει νόημα χωρίς Ελευθερία και Δημοκρατία.- Τελεία και παύλα.. Θα τα πούμε λοιπόν και σήμερα στην πλατεία.. και αύριο.. και βλέπουμε..