Συμπαράσταση στους εξεγερμένους της Ηλείας! Περίπου δυόμισι χιλιάδες αλλοδαποί εργάτες ξεσηκώθηκαν στις φυτείες φράουλας της Ηλείας αρνούμενοι την σύγχρονη δουλεία! Έγιναν εκτεταμένα επεισόδια ενώ τη νύχτα του Σαββάτου αρκετοί μετανάστες ξυλοκοπήθηκαν από τραμπούκους νεοτσιφλικάδες της Μανωλάδας. Χθες οι ίδιοι τραμπούκοι ξυλοκόπησαν και μέλη του ΠΑΜΕ πού έσπευσαν να υπερασπιστούν τους μετανάστες καθώς και δημοσιογράφους που μιλούσαν με τους εξεγερμένους. Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 10 άτομα, φυσικά μετανάστες!

Στοιβαγμένοι σαν ζώα σε αποθήκες, ο ένας πάνω στον άλλον, εργάτες, παιδιά, οικογένειες, οι σύγχρονοι δουλοπάροικοι της Μανωλάδας έχουν απιθώσει τη ζωή τους στο έλεος των νεοτσιφλικάδων! Προχτές εξεγέρθηκαν όλοι μαζί διεκδικώντας στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες και αρνούμενοι το μεροκάματο των 22 ευρώ την ημέρα από τα οποία τα 4 τους τα αρπάζουν κάθε βράδυ οι μεσάζοντες για τη δουλειά που τους βρήκαν το πρωϊ(!)

Ντροπή στην ελληνική πολιτεία και στην αστυνομία για την «κολεγιά» τους με την παρανομία των νεοτσιφλικάδων και την συμπεριφορά τους σε ανθρώπινες υπάρξεις που γλύτωσαν από το θάνατο στην πατρίδα τους για να γίνουν δούλοι της «τιμημένης αγροτιάς» μας και της «ελληνικής λεβεντιάς» μας!

ΥΓ. Γράψτε κάτι ρε παιδιά!!

buzz it!