«Οι άνθρωποι είναι λιγότερο ο εαυτός τους όταν μιλούν αυτοπροσώπως. Δώστε τους μια μάσκα και θα πουν την αλήθεια», έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ.  Χρόνια πολλά αδέλφια! Το καρναβάλι είναι η επίσημη γιορτή των ανώνυμων μπλόγκερς. Όλων ημών και υμών δηλαδή που όλο τον χρόνο φοράμε τη μάσκα του ψευδωνύμου και ξεδιπλώνουμε τα μέσα μας, καταθέτουμε την ψυχή μας και αποκαλύπτουμε τον εαυτό μας και την αλήθεια μας, χωρίς φόβο αλλά με πάθος..

Τέτοια χαρά είναι άγνωστη στους φουκαριάρηδες τούς «επώνυμους», οι περισσότεροι από τους οποίους παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές του ονόματος τους. Ελάχιστοι είναι αυτοί που το όνομα τους επιτρέπει να τολμούν. Αλλά κι όταν τολμούν, μιλούν μέχρι εκεί που φτάνει τα όνομα τους. Οι περισσότεροι είναι φυλακισμένοι στα «πρέπει» και στα «μη» τους, στην αγωνία της προσωπικής τους διάκρισης και «επιτυχίας», στους καθωσπρεπισμούς και στα πολίτικαλ κορέκτ τους, στις κοινωνικές αναγκαιότητες και τους κοινωνικούς σχεδιασμούς τους..

Φυσικά στην ίδια καθημερινή φυλακή ζούμε όλοι μας. Στη δουλειά, στο γραφείο, στο σπίτι, στο μπαράκι. Η αβάσταχτη αγωνία για το πώς θα φανούμε στους άλλους, το άγχος για τη γνώμη του άλλου, το τι θα πούμε, τι θα δείξουμε, ποιόν εαυτό θα φορέσουμε σήμερα, πώς θα αναγνωριστούμε και θα αυτοεπιβεβαιωθούμε από αυτούς που τους βλέπουμε σαν «κάποιους».. Περιφερόμαστε με ένα ποτό ανά χείρας στις καθημερινές δεξιώσεις της ανάγκης αναζητώντας ένα βλέμμα αναγνώρισης και αποδοχής και όσο και «κάποιοι» να νιώθουμε, πάντα θα υπάρχουν και πιο «κάποιοι» από εμάς.. Κι όσο από πιο χαμηλά τους κοιτάμε τόσο και πιο ψηλούς και «κάποιους» θα τούς βλέπουμε..

Τουλάχιστον εμείς οι ανώνυμοι όταν μπαίνουμε στο διαδίκτυο απελευθερωνόμαστε καθημερινά και δεν περιμένουμε νάρθει το καρναβάλι για να ντυθούμε αυτό που επιθυμούμε και δεν τολμούμε τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Βάζοντας τη μάσκα της ανωνυμίας, ταυτοχρόνως βγάζουμε την καθημερινή μάσκα της ανάγκης και εκφράζουμε τις απόψεις μας ακόμα και τις πιο κρυφές σκέψεις μας. Τελικά η ανωνυμία στο διαδίκτυο έχει εξελιχθεί στον πιο αποτελεσματικό εχθρό κάθε καθωσπρέπει «κουκουλοφόρου».. Είμαστε λάτρεις της ανωνυμίας γιατί είμαστε φανατικοί οπαδοί της ελευθερίας. Κι όσο κι αν υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλοί που εκμεταλλεύονται αυτήν την ελευθερία της ανωνυμίας για να επιδοθούν στην κακοήθεια και στην απάτη, τόσο και πιο πολύ το ήθος και το μεγαλείο του διαδικτύου στην ανωνυμία του θα φαίνεται! Αδέλφια, ανώνυμοι μπλόγκερς, σήμερα γιορτάζουμε! Χρόνια μας πολλά!

Για τον φόβο του ανώνυμου Μπλόγκερ ΕΔΩ