Χαμός και πάλι με τον Πάγκαλο.. Τελικά, είναι τόσο αμετροεπής, θρασύς, κακοήθης, αλαζονικός, αυταρχικός και σχιζοφρενικός, ή απλώς είναι ένας γραφικός που έχει σάκχαρο ο άνθρωπος και όταν τον πιάνει η κρίση χάνει κάθε επαφή ο ..στόμας του με το μυαλό του και συνδέεται απ ευθείας με την αδηφάγο κοιλιά του και τα μεγάλα οπίσθια του;..  Μήπως όμως δεν είναι τίποτα από όλα αυτά αλλά απλώς κατέχει την τέχνη της ..βαρυσήμαντης μπουρδολογίας και δημόσιας πρόκλησης ώστε να βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο της επικαιρότητας; ΄Η μήπως η δημοσιογραφία που τον συνεντευξιάζεται είναι τόσο ποταπή και χαμερπής που δεν τολμά να του απευθύνει ούτε μια καίρια και σοβαρή ερώτηση και έτσι τον κάνει να φαίνεται σημαντικότερος απ ότι είναι; Το τελευταίο για τη δημοσιογραφία είναι απολύτως σίγουρο. Για τα άλλα ας αποφανθεί η επιστήμη..

Το άτομο αυτό λοιπόν, που θα ήταν ένας απλός γραφικός της καθημερινής τηλοψίας μας, αν δεν ήταν πολιτικός και μάλιστα  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρακαλώ, αποκαλεί το μνημόνιο «ευτυχία» και βρίζει τον λαό που τολμά και αντιστέκεται σε αυτό  με την ίδια ευκολία και αναισθησία που έβριζε κάποτε τον σημερινό αρχηγό του ως ανίκανο και φυσικά με την ίδια ευκολία που τώρα γλύφει εκεί που έφτυνε.. και δεν υπάρχει τίποτα το αηδιαστικότερο στην πολιτική ιστορία από έναν τέτοιον όγκο θρασυτάτου κρέατος να σκύβει και να γλύφει..

Κάθε λίγο και λιγάκι τρομοκρατεί τον κόσμο ότι οι πολίτες είναι ένοχοι, ότι είναι πιο διεφθαρμένοι και από τούς πολιτικούς (!) οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες, κλπ..κλπ.. Κοινοποιεί προς πάσαν κατεύθυνση τις πορδές του περιτυλιγμένες δήθεν με χιούμορ και ειλικρίνεια και η θλιβερή καθεστωτική δημοσιογραφία τις καταπίνει αδιαμαρτύρητα ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποφαίνεται γελοιωδώς ότι ο Πάγκαλος έχει το ..στιλ του..(!)

Θα μου πείτε ότι ο Πάγκαλος είναι το ακραίο και χυδαίο πρόσωπο του αυταρχικού πασοκισμού και κακώς εκπλήσσομαι. Δίκιο έχετε. Πίσω από τον Πάγκαλο κρύβεται ολόκληρος ο πασοκισμός που στον έναν ή τον άλλον βαθμό έχει ενστερνιστεί τις ίδιες αντιλήψεις. Απλώς ο Πάγκαλος αποτελεί τη χυδαία έκφραση τους. Όμως, είναι σίγουροι οι περιβόητοι επικοινωνιολόγοι του πασοκ ότι αυτό το άτομο τους κάνει καλό; Γιατί απ ό,τι φαίνεται, μόνο ο Γκιόργκος ο πονηρός ωφελείται προσωπικά από την δράση του Πάγκαλου τον οποίο έχει τοποθετήσει μπροστά του ως τον καλύτερο κυματοθραύστη της λαϊκής οργής..

Τελικά η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όποτε εμφανίζεται ο Πάγκαλος, τα ζώα τρέχουν να κρυφτούν, τα μωρά τρώνε το φαγητό τους, οι έγκυες γεννάνε πρόωρα, τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια κατουριούνται πάνω τους, η δε φουκαριάρα η «πατρίς» εκλιπαρεί γονυπετής να μην την «σώσει» άλλο.. Επιτέλους και ένας γραφικός «τρομοκράτης» σε τούτον τον φουκαριάρη τόπο! Ένας «τρομοκράτης» που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και στο εξωτερικό. Πληροφορούμαι ότι ήδη ο Μπερλουσκόνι, ο μεγάλος αυτός εραστής επ αμοιβή, δηλώνει θαυμαστής του Πάγκαλου και μιμούμενος εκείνο το «μαζί τα φάγαμε», ισχυρίζεται ότι «μαζί τις γαμήσαμε»!… Κου-ρά-γκιο μαλάκες Έλληνες δεν είδαμε τίποτα ακόμα..