Άκουσα τον Πιτσιρίκο στο ραδιόφωνο και απογοητεύτηκα. Κρίμα στο παλικάρι και θα εξηγήσω γιατί. Είχα εκείνη τη γνωστή αίσθηση που μας καταλαμβάνει όταν παρακολουθούμε τις αποτυχημένες μεταφορές βιβλίων στην οθόνη..

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή. Άκουσε φίλε Πιτσιρίκο: Για να προλάβω τα χειρότερα θα σου πω αποκαλύψω μερικά μυστικά, εντελώς δωρεάν, αν και η δουλειά μου ως σοφιστής είναι να αμείβομαι αδρά γιαυτό..

  1. Ο καλός γραφιάς δεν σημαίνει ότι είναι και καλός ραδιοφωνατζής και τούμπαλιν.. Ο λόγος στο ραδιόφωνο είναι τελείως διαφορετικός από τον γραπτό λόγο. Γιου νόου δατ, αλλά δεν το κάνεις.. Αν δηλαδή διαβάζεις κείμενα στο ραδιόφωνο την έχεις πατήσει.. Βάλε για παράδειγμα τους καλύτερους ηθοποιούς του κόσμου να διαβάζουν τα καλύτερα κείμενα του κόσμου.. Αυτό δεν είναι ραδιόφωνο.. Άντε πες ότι είναι κρατικό ραδιόφωνο της δεκαετίας του 50.. Ο ραδιοφωνικός λόγος δεν γράφεται και δεν διαβάζεται.. Για να το καταλάβεις καλύτερα, είναι σαν να βγεις με μια γκόμενα και ό,τι της λες να το ..διαβάζεις σαν τον Γιωργάκη(!) Δεν πρόκειται να σου κάτσει ποτέ..
  2. Στο εξηγώ ακόμα καλύτερα, επίσης δωρεάν.. Το ύφος που βγαίνει όταν διαβάζουμε τα κείμενα σου, δεν βγαίνει από τον ήχο σου, έστω και αν διαβάζεις το ίδιο ακριβώς κείμενο πού έγραψες στο μπλόγκ σου ή στην Lifo.. Όσες ωραίες μουσικές και «χαλιά», από τα καλύτερα της Μιραράκη, να βάλεις, το ύφος του γραπτού σου λόγου, πού σε έκανε γνωστό, ΔΕΝ προκύπτει! Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι πρέπει ο Σκάι να προσλάβει τον Κωσταντίνο Τζούμα για να διαβάζει τα κείμενα σου.. Το εξηγήσαμε αυτό.. Ο καθένας μόνο με τον δικό του λόγο..
  3. Μία ώρα την ημέρα χιούμορ και σάτιρα δεν βγαίνει με τίποτα φίλε Πιτσιρίκο.. Πίστεψε με, με τι-πο-τα! Δοκιμασμένο και καρατσεκαρισμένο! Αυτό φυσικά το αγνοούν εκείνοι πού όφειλαν να το ξέρουν και να σε προστατέψουν, δηλαδή οι αρμόδιοι του Σκάι.. Αυτή είναι η δουλειά ενός δ/ντή στο ραδιόφωνο. Να έχει την πείρα για να σχεδιάσει σωστά μια εκπομπή ώστε να μην καεί ούτε η εκπομπή, ούτε και ο παραγωγός της.. Φυσικά τέτοιος δ/ντής δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ στον Σκάι.. Απλώς αυτοσχεδιάζει ο Αλαφούζος..
  4. Άκουσε με λοιπόν Πιτσιρίκο μου τι θα κάνεις γιατί είναι κρίμα να πας χαμένος τόσο νωρίς.. Είτε θα κάνεις μία εβδομαδιαία εκπομπή, είτε 5 λεπτά την ημέρα «σφήνα» σχόλιο για την επικαιρότητα και πολύ είναι φίλε μου! Εγώ θα προτιμούσα την εβδομαδιαία εκπομπή γιατί και πάλι η καθημερινή επανάληψη, έστω και των 5 λεπτών, δεν ταιριάζει στην φύση του χιούμορ και της σάτιρας.. Η καθημερινή επανάληψη ισοπεδώνει το χιούμορ και τη σάτιρα.. Εξατμίζει την πρωτοτυπία και τη νοστιμιά τους .. Το χιούμορ δεν είναι όπως η είδηση η οποία, έτσι και αλλιώς, ξεχωρίζει από την ίδια της την φύση..

Ηθικό δίδαγμα: Αγαπητοί μπλογκοσφαιριστές και μπλογκοσφαιρίστριες καθίστε στα αυγά σας! Χαλιναγωγείστε το πάθος σας για το ..μικρόφωνο και απολαύστε το μπλογκάρισμα! Κάντε το για το ραδιόφωνο ρε γαμώτο..

(Πιτσιρίκο ειλικρινά χάρηκα που ξανάρχισες το μπλογκάρισμα, όμως το δωρεάν πού είπα στην αρχή, μπλόφα ήτανε για να διαβάσεις το κείμενο.. Τώρα που το διάβασες ..κανόνισε, γιατί και μείς οι ανώνυμοι πρέπει να ζήσουμε!)

ΥΓ. Προχθές έγραψα ένα πόστ με αφορμή και πάλι τον Πιτσιρίκο. Απευθυνόμουν στους υποκριτές bloggers που του επιτίθενται επειδή πήγε στο ραδιόφωνο (και δεν πήγαν αυτοί).. Φαίνεται πως ή εγώ δεν εκφράστηκα καλά ή αυτοί δεν κατάλαβαν.. Αν θέλουν να το ξαναδιαβάσουν ΕΔΩ είναι!

buzz it!