..Έφτασαν στο σημείο τα μέλη της πολιτικής γραμματείας του κόμματος να εκδώσουν δική τους ανακοίνωση για να πουν απερίφραστα αυτά που δεν λες εσύ Αλέκο.. Γιατί νιώθουν την ανάγκη ότι κάτι πρέπει να κάνουν, τόσο για το πανεπιστήμιο που καταστρέφεται μαζί με την όποια Δημοκρατία απέμεινε σε αυτό, όσο και για το ίδιο το κόμμα που ανέβηκε στα μάτια των δημοσκοπήσεων και πέφτει στα μάτια του κόσμου.. Δεν είμαι μόνο εγώ που σε επικρίνω, αλλά και πολλοί άλλοι μέσα στο κόμμα..

Άκουσε Αλέκο.. Καμιά καλή πρόθεση, καμιά μεγάλη ιδέα, κανένα όραμα δεν μπορεί να φυτρώσει και να αναπτυχθεί χωρίς εκείνον τον απαραίτητο καταλύτη, χωρίς εκείνη τη μοναδική εγγύηση ασφαλείας που λέγεται Δημοκρατία. Για σκέψου το λίγο.. Ένας πολιτικός μπορεί να έχει τις καλύτερες των διαθέσεων για την πρόοδο του τόπου του και να ενστερνίζεται τις πιο σύγχρονες ανθρωπιστικές και σοσιαλιστικές ιδέες του κόσμου. Τι σημασία όμως έχουν οι ιδέες χωρίς την Δημοκρατία; Τι είναι αυτό που εγγυάται ότι αυτός που σήμερα πετάει τις κάλπες στα σκουπίδια, έστω και στο όνομα των αριστερών οραμάτων του, αύριο στην εξουσία δεν θα μεταλλαχτεί σε έναν άλλον Ροβεσπιέρο ή Στάλιν; Μόνο η Δημοκρατία Αλέκο μου. Στην Ιστορία δεν υπάρχει κανένα απολύτως παράδειγμα αριστερών ιδεωδών που να πραγματοποιήθηκαν χωρίς Δημοκρατία.- (τελεία και παύλα). Για σκέψου το λοιπόν καλύτερα.. Αν ο λαός δεν στηριχτεί στην Δημοκρατία ως την μοναδική εγγύηση ασφαλείας του, τότε το μόνο που του απομένει είναι να αφεθεί στο έλεος της συνείδησης των κυβερνώντων του και στην συνείδηση της κάθε εξουσίας..

Και η εξουσία πάντα χαλάει Αλέκο μου.. Δες πώς άλλαξε κι εσένα αφότου έγινες πρόεδρος.. Καμία απολύτως σχέση με τον προηγούμενο εαυτόν σου. Ειλικρινά αυτό το επικίνδυνο μίγμα λαϊκισμού, μαγκιάς, τσαμπουκά και επικοινωνιακής ατάκας που παρουσιάζεις δεν το καταλαβαίνω. Δεν αξίζει στην αριστερά αυτός ο λόγος Αλέκο, ούτε και έχει σχέση με την «κουλτούρα» της όπως λες και συ. Η αριστερά πάνω από όλα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία και μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια.. Δεν έχεις δικαίωμα να παίρνεις τον χώρο στο λαιμό σου. Έκανες κάποιες κινήσεις, έδωσες και το δακτυλίδι και δοξάστηκες.. Φτάνει τώρα.. Δεν είσαι εσύ ο σωτήρας της αριστεράς και η αριστερά δεν έχει σωτήρες.. Ηρέμησε.. Ο πολιτικός σου λόγος σου δεν είναι απλώς ξύλινος αλλά είναι και νευρωσικός.. Οι ατάκες σου πυροδοτούν έκτροπα..

Προσπαθώ να καταλάβω τη σκέψη σου.. Μήπως θες να πεις ότι τέτοια κυβέρνηση πού είναι, τέτοιος λόγος της αξίζει; Νομίζεις δηλαδή ότι πολιτική και αγώνας σημαίνει να συναγωνίζεσαι με τον Γιωργάκη ποιος θα βρίσει περισσότερο, όπως λέει εύστοχα και η Αλέκα; Μήπως θες να πεις ότι σε τέτοια κατάσταση που ζούμε πρέπει να είμαστε ανυπάκουοι και ακτιβιστές; Μαζί σου. Όμως οι ακτιβιστές πάντα κάτι υποστηρίζουν. Μπορεί να καταστρέφουν φουγάρα αλλά υποστηρίζουν το περιβάλλον. Εσύ όταν πυροδοτείς με τις ατάκες σου την καταστροφή του δημόσιου πανεπιστημίου τι υποστηρίζεις; Το ιδιωτικό; Δεν σε καταλαβαίνω.. Μήπως επειδή είσαι πλούσιος έχεις ενοχές και θέλεις να φανείς πιο σκληρός αριστερός απ ότι είσαι; Αυτά τα λένε διάφοροι ανεγκέφαλοι. Χαζομάρα σου αν αυτό είναι το πρόβλημα σου, ειλικρινά στο λέω. Στην Ιστορία υπήρξαν μεγάλοι επαναστάτες οι οποίοι, αν δεν ήταν πολύ πλούσιοι, ήταν τουλάχιστον αστοί. Μήπως νομίζεις ότι μαζεύεις ψήφους; Είπαμε, ανεβήκαμε στα μάτια των δημοσκοπήσεων και πέφτουμε στα μάτια του κόσμου! Άλλωστε τέτοιοι ψήφοι Αλέκο μου είναι ευκαιριακοί. Σήμερα εδώ και αύριο εκεί.. Είναι μόνο για τηλεθέαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος θα ψηφίσει τον Λαζόπουλο για πρωθυπουργό.. Μήπως θέλεις να αναδείξεις τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εξουσίας; Πως βρε Αλέκο μου; Καλές και οι τσαμπουκαλίδικες ατάκες, αλλά έτσι θα σε εμπιστευτεί ο λαός; Για ξαναδιάβασε λίγο το γράμμα μου από την αρχή..

buzz it!