Και τι δεν λέει αυτό το χαμογελάκι.. -Μαρία τι γίνεται στην κυβέρνηση; Ρωτά η Όλγα. Αμέσως ένα πονηρό χαμογελάκι διαγράφεται στα χείλη της κας Σπυράκη. Κάθε φορά που η Μαρία αναφέρεται στην κυβέρνηση αυτό το πονηρό χαμογελάκι λέει περισσότερα από το «ρεπορτάζ» της.. Είναι σαν το παιδάκι που έμαθε ότι το πουλάκι του δεν χρησιμοποιείται μόνο για κατούρημα και κάθε φορά που ακούει για πουλάκια χαμογελάει πονηρά. Έτσι χαμογελάει και η Μαρία. Η κυβέρνηση είναι συνώνυμο του πονηρού. Ότι και να κάνει είναι εξ ορισμού πονηρό.

Εντάξει. Για να μην μας πουν και αφελείς, ας αποκλείσουμε μετά βδελυγμίας την περίπτωση ότι η κυβέρνηση διακατέχεται από κάποια αληθινή έγνοια για τα προβλήματα του κόσμου, ή ότι θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της, ή να κάνει κάτι προς όφελος των πολλών και του δημοσίου συμφέροντος..

Αλλά, ακόμα και όταν η διεθνής οικονομική κρίση την αναγκάζει να πάρει κάποια μέτρα όπως όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου, ακόμα και όταν οι δημοσκοπήσεις την καταβαραθρώνουν, όταν καταλαβαίνει πως δεν πρόκειται για τις ψιχάλες της βροχής στο πρόσωπο της, αλλά για τις ροχάλες της οργής, όταν αναγκάζεται να δείξει κάποια κοινωνική ευαισθησία, να πάρει κάποια μέτρα και να δώσει κάποια λεφτά κάτω από την πίεση των λαϊκών κινητοποιήσεων και αγώνων, ακόμα τότε λοιπόν, ιδού η απόδειξη! Φωνάζει το πονηρό χαμογελάκι της Σπυράκη. Προεκλογικές παροχές! Ηλίου φαεινότερο ότι πάει για εκλογές!

megapartyΤο πονηρό χαμογελάκι της Σπυράκη είναι η ευθεία γραμμή του εγκεφαλογραφήματος του εντεταλμένου πολιτικού «ρεπορτάζ». Λες και δεν υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα μικρά και μεγάλα, λες και δεν υπάρχουν προβλήματα και κοινωνική διαπάλη, λες και οι κινητοποιήσεις και οι κοινωνικοί αγώνες δεν ωφελούν, γιατί έτσι και αλλιώς όλα γίνονται για τις εκλογές και όλα ερμηνεύονται εκλογικά. Αναγκάζεται η κυβέρνηση να δώσει κάτι στους μικροεπαγγελματίες; Μαζεύει ψήφους μικροεπαγγελματιών. Δίνει κάτι στους αγρότες για να ανοίξουν οι δρόμοι; Μαζεύει ψήφους αγροτών. Δεν υπάρχει κίνηση, γέλιο, δάκρυ και στεναγμός που πίσω του δεν κρύβεται ο εκλογικός καημός.. Τέτοια εμβριθής ανάλυση! Καταλάβατε τώρα γιατί τα λεφτά που παίρνουν οι «δημοσιογράφοι» είναι αντιστρόφως ανάλογα της φαιάς ουσίας που ξοδεύουν..

Έδειξα στην προηγούμενη ανάρτηση μου με τίτλο «γιατί οι κακοποιοί βλέπουν μόνο Mega» ότι αυτό το «σοβαρό» κανάλι έχει καταργήσει το ρεπορτάζ και στη θέση του έβαλε το σχόλιο. Αυτό που σερβίρεται σαν πολιτικό «ρεπορτάζ» έχει συνήθως ένα στόχο εμφανή ακόμα και στα μικρά παιδιά. -Τι λένε στο πασόκ Ιορδάνη; Ρωτάει η Όλγα. -Στο πασόκ Όλγα, σκέφτονται τώρα να «ανεβάσουν» το θέμα του Ζαχόπουλου, ή τα ομόλογα ή το Βατοπαίδι ή τις εκλογές κλπ.(οτιδήποτε θα πλήξει περισσότερο την κυβέρνηση και άσε τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου να κουρεύονται) Και ω, τι σύμπτωση! Το ίδιο ακριβώς θέμα «ανεβάζουν» και τα μονοθεματικά δελτία του καναλιού χοροστατούντων των σοβαροτάτων σχολιαστών του. Άντε βουρ και η Μαρία να κάνει «ρεπορτάζ» για τις κυβερνητικές πονηριές επί του θέματος..

Φυσικά και δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Άλλωστε, γιατί είναι τόσο βέβαιο το πονηρό χαμογελάκι της Σπυράκη για τις εκλογές; Μήπως είναι αλήθεια ότι ετοιμάζονται εκλογές; Τι ξέρει το μεγαλύτερο και σοβαρότερο κανάλι της χώρας που δεν το ξέρουμε εμείς; Η συνέχεια στην επόμενη ανάρτηση. (τώρα που βρήκα σίριαλ με τόση πλοκή και δράση να το αφήσω; Να πουλήσουμε λίγο και ημείς οι πτωχοί σοφισταί..)