Σήμερα άνοιξε ο ίδιος την πόρτα του τέλους του.. Κρίμα και ήταν όντως καλό παιδί.. Εκνευρισμένος, αδιόρατα θλιμμένος, στριμωγμένος, απρόσμενα λίγος και ανίκανος να απαντήσει.. Εμφανής η απογοήτευση και τουλάχιστον η αμηχανία των υπουργών και στελεχών του που τον παρακολουθούσαν από την πρώτη σειρά.. Ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας το 2004 συγκαλύπτοντας στο όνομα ενός πολιτικού πολιτισμού τη διαφθορά, τη λαμογιά και την καταλήστευση του τόπου από το «σοσιαλιστικό» Πασόκ και φυσικά το φίδι γύρισε και τον δάγκωσε.. Σήμερα εξακολουθεί και συγκαλύπτει το μπλέ, αυτή τη φορά, πρόσωπο ουσιαστικά της ίδιας εξουσίας, αποκαλύπτοντας ταυτοχρόνως και τη βαθιά μοναξιά του.. Δεν απάντησε τότε και δεν απαντά και σήμερα.. Άλλη απάντηση δεν αναμένεται πλέον. Ήταν η τελευταία ευκαιρία..  Επιλογή του ή ανικανότητα του; Μάλλον  ο άνθρωπος, είτε δεν γουστάρει είτε βαριέται να είναι πρωθυπουργός.. Ίσως προτιμά να βλέπει ποδόσφαιρο και να τρώει σουβλάκια.. Αφήστε τον να ησυχάσει..

Φυσικά η πραγματικότητα δεν είναι όπως ακριβώς την κατασκευάζουν τα ΜΜΕ και το Πασόκ που χέρι-χέρι με τον Καρχιμάκη και τον Καρατζαφέρη φαίνεται να έχουν επιβάλει την αντιπολίτευση του dvd. Μέχρι και με αυτόν το νεαρό γόνο της Αρείας φυλής, τον Πλεύρη, έφτασαν να συμμαχήσουν.. Τελικά το πιο απελπιστικό γεγονός αυτής της συνέντευξης δεν ήταν τόσο οι απαντήσεις όσο οι ερωτήσεις. Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους των μεγάλων αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ για τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, την ακρίβεια, την οικονομία, την παιδεία κλπ.  Οι θλιβεροί «εντεταλμένοι» ξεπέταξαν με κάνα δυο χλιαρές ερωτησούλες αυτά τα προβλήματα και στάθηκαν επιμόνως στην αντιπολίτευση του dvd..

Αυτή η συνέντευξη λοιπόν δεν σηματοδότησε μόνο την αρχή του τέλους του Καραμανλή αλλά και της τρέχουσας καθεστηκυίας αντιπολίτευσης. Τώρα τα ποσοστά του «κανένα» θα καλπάσουν ασυγκράτητα.. Ήταν η χειρότερη συνέντευξη που έχει ποτέ παρακολουθήσει αυτός ο τόπος για το μέλλον του.. Δεν περιμέναμε φυσικά από τον Καραμανλή και τους υποτελείς της αγοράς, είτε πράσινο είτε μπλέ είναι το χρώμα τους, να χαράξουν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο.. Απλώς δεν μπορούμε να μην ελπίζουμε στην ύπαρξη μιας αντιπολίτευσης με ένα αξιόπιστο όραμα κοινωνικής αλλαγής που θα ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για την ουσία και πολύ λιγότερο για την επικοινωνία.. Γιατί το μέλλον μιας χώρας δεν κρίνεται τόσο από την ποιότητα της κυβέρνησης της όσο από την ποιότητα της αντιπολίτευσης της.. Και αυτού του είδους η αντιπολίτευση που παρακολουθήσαμε να εκπροσωπείται σήμερα από τούς εντεταλμένους μόνο ένα ζοφερότερο μέλλον μπορεί να προδιαγράψει.. Εκτός και αν..