Ενώ βομβαρδιζόμαστε από τα μίντια ασταμάτητα, καθημερινώς και ανηλεώς, με τεράστιες ποσότητες γλουτών, βυζιών και κοιλιακών, εντούτοις, οι έρευνες μαρτυρούν ότι αντί να ανεβαίνει η σεξουαλική επιθυμία, αντιθέτως πέφτει.. Ακόμα και τώρα το καλοκαιράκι που ο βομβαρδισμός ενισχύεται και με τα λεγόμενα ρεπορτάζ παραλίας (ρεπορτάζ του κώλου τα λέω εγώ) τα πράγματα στην περιοχή του υπογαστρίου χειροτερεύουν.. Φαίνεται πως όσο περισσότερο βομβαρδιζόμαστε με σεξόνια τόσο περισσότερο απέχουμε από το σεξ..

Όχι, δεν φταίει μόνο η οικονομική κρίση, η πρωτοφανής βία και ταπείνωση που υφίστανται οι απλοί και αδύναμοι άνθρωποι στην ζωή τους από την ξένη Τρόικα και τον νεοφιλελεύθερο πασοκισμό του Γιωργάκη, δεν φταίει μόνο το εντεινόμενο κυνηγητό της ζωής, το καθημερινό αφόρητο άγχος, η αναπόφευκτη ανία, η κούραση και οι ευθύνες.. Έχουμε να κάνουμε με μια γενική κρίση του λεγόμενου δυτικού πολιτισμού. Η κρίση αυτή εκφράζεται οικονομικά και πολιτικά με την απόλυτη κυριαρχία και ασυδοσία της παγκοσμιοποιημένης αγοράς, ενώ κοινωνικά και πολιτισμικά διαποτίζει φυσικά και τις ανθρώπινες σχέσεις. Ο βάρβαρος ανταγωνισμός και ο αμοραλιστικός ατομικισμός της αγοράς περνούν στην καθημερινότητα μας και σαν ένα «αόρατο χέρι» κατευθύνουν τις συμπεριφορές και τις επιδιώξεις μας, τα όνειρα και τις επιθυμίες μας, έστω και αν νομίζουμε ότι εμείς αποφασίζουμε..

ρεπορτάζ παραλίας..

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αρρώστια του καλοκαιριού που τείνει πλέον να πάρει επιδημικές διαστάσεις.. Την ονομάζω έτσι γιατί το καλοκαίρι προσφέρεται περισσότερο μια και αποτελεί την πιο προκλητική εποχή που συγκεντρώνει σχεδόν τα δύο τρίτα των σεξονίων όλης της χρονιάς. Είναι η εποχή όπου τα κορδονάκια αυτού που ονομάζεται «μαγιό» χάνονται στο βάθος του γλουτού, ακόμα και του αιδοίου, ενώ οι ρακέτες γίνονται προέκταση του πέους.. Εντούτοις, παρά την άκρως αυτήν ευνοϊκή ατμόσφαιρα για έρωτα και σεξ, νέοι με σμιλεμένους κοιλιακούς και νέες με αγαλμάτινους γλουτούς, παρουσιάζουν κατακόρυφη πτώση στη λίμπιντο! Η εξήγηση είναι απλή. Δεν τους ενδιαφέρει! Κάθε ανθρώπινη διάθεση για έρωτα και σεξ έχει αντικατασταθεί από την αγωνία της επιβεβαίωσης του εαυτού. Ένα πάθος που στηρίζεται μεν στην ζωτική ανθρώπινη ανάγκη όλων μας ανεξαιρέτως για καταξίωση και επιβεβαίωση, αλλά που εκδηλώνεται στην πιο αρρωστημένη του μορφή με ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι επιβεβαίωσης, μια αρρωστημένη έκφραση ενός αγοραίου ανταγωνισμού όπου ο εαυτός επιβεβαιώνεται μόνο μέσα από την απόρριψη και την ήττα του «άλλου»..

Τα βλέμματα υπόσχονται πολλά, το «προϊόν» επιδεικνύεται ολοένα και πιο προκλητικά, μόνο που η πρόκληση, αλίμονο, δεν αποτελεί κάλεσμα για σμίξιμο και συνεύρεση, για αμοιβαία χαρά και απόλαυση, αλλά αποτελεί απλώς το δόλωμα για μια αρρωστημένη και ανελέητη απόρριψη.. Η υπόσχεση, το «promise» που λένε και στην διαφήμιση, ανέντιμο και απατηλό, ολοένα και πιο κραυγαλέο, απλώνει τα δίκτυα του, παίζει με τα ανθρώπινα συναισθήματα και μόλις το θύμα τολμήσει να «τσιμπήσει» απορρίπτεται μετά βδελυγμίας, ενίοτε δε και καθυβρίζεται..

Η αρρωστημένη αυτή επιβεβαίωση αποτελεί ένα από τα πλέον συνήθη φαινόμενα όχι μόνο στις παραλίες και στα μπαράκια αλλά γενικά στις σύγχρονες σχέσεις επικοινωνίας και ιδιαιτέρως στα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα όπως στο περιβόητο Facebook, (βλέπε Εδώ). Το «παιχνίδι» αυτό αφορά φυσικά και τους μεγάλους που επιδίδονται συνειδητά στην τέχνη του «αδειάσματος» του άλλου, ενώ υποτίθεται ότι πια έχουν πάθει και έχουν μάθει και ότι έχουν καταλάβει πως αυτός ο αρρωστημένος τρόπος επιβεβαίωσης πρωτίστως βλάπτει τον ίδιο τους τον εαυτό που α, μη τι άλλο καταδικάζεται στην εσωτερική κενότητα και μοναξιά..

Πάνε πλέον εκείνοι οι αθώοι καιροί που εμείς, οι λίγο μεγαλύτεροι σήμερα, προκαλούσαμε και μας προκαλούσαν μόνο και μόνο γιατί γουστάραμε να σμίξουμε, να χαρούμε αμοιβαία τη ζωή και τον «άλλον», να τον νιώσουμε και να μας νιώσει, να τον «ανεβάσουμε» και να μας «ανεβάσει».. Δυστυχώς σήμερα ο έρωτας αντί να είναι αυτοσκοπός ολοένα και περισσότερο αποτελεί το μέσον για άλλους σκοπούς..

Θα λέγαμε λοιπόν στους νεώτερους να μην χάσουν και αυτό το καλοκαίρι της ζωής τους.. Οι μεγαλύτεροι, που δεν έβαλαν μυαλό, έχουν χάσει πολλά καλοκαίρια και θα χάσουν και άλλα πολλά.. τους αξίζει..  Όμως οι νέοι είναι μεγάλο κρίμα να βυθιστούν από τόσο νωρίς σε έναν ρηχό και άδειο εαυτό.. Είναι προτιμότερο να ανακαλύψουν την χαρά του άδολου, αγνού και καθαρού σεξ χωρίς ιδεολογικές προσμίξεις, αρρωστημένα συναισθήματα, ψυχολογικές κατισχύσεις, σκοπιμότητες και διάφορα ανταλλάγματα.. Να είναι απολύτως βέβαιοι ότι έτσι θα επιβεβαιώσουν την ύπαρξη τους χίλιες φορές καλύτερα και θα κάνουν και καμιά καλή γνωριμία..

Σημείωση: Η σειρά με καλοκαιρινά εκπαιδευτικά θεματάκια συνεχίζεται.. (Υπενθυμίζουμε ότι ο ψύχραιμος διάλογος είναι αρχή της δημοκρατίας..)